F-35 savaş uçağının enkazı Akdeniz'i ısıttı... Rusya'ya karşı harekete geçtiler

İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne (RAF) ait F-35B savaş uçağının Akdeniz'e düşmesi sonrası zamana karşı yarış başladı. Rusya'nın eline geçmesinden korkulan F-35 savaş uçağının enkazının aranmasına başlandı.

Milliyet

İngiliz ordusuna ait bir F-35B savaş uçağının Akdeniz'de düşmesi sonrası enkaza ulaşmak için çalışmalar başlatıldı. Rusya'nın eline geçmesinden korkulan gizli F-35 savaş uçağı teknolojisinin uluslararası sulara düşmesi yeni nesil jetini bulmak için bir yarışı tetikledi.

Milliyet'te yer verilen habere göre, İngiliz Kraliyet Donanması'na ait denizaltılar, Akdeniz'in dibinden çok gizli teknolojiye sahip 100 milyon sterlinlik (130 milyon dolar) bir jeti kurtarmak için Ruslara karşı yarışmaya başladı.

İngiltere'ye ait F-35 savaş uçağı Akdeniz'e düştü

Çok gizli radar ve sensörler de dahil olmak üzere ABD tasarımı uçaktaki teknoloji, F-35'in süpersonik hızlarda düşman topraklarında 'görünmeden' uçmasına izin verdiği için son derece hassastır. Bununla birlikte, Çin'in casusluk nedeniyle jet hakkında bilinmesi gereken her şeyi zaten biliyor olması da ihtimaller dahilinde.

GİZLİ OPERASYON YÜRÜTÜLÜYOR

Uçağın yeri tespit edildi ve operasyon, jet yüzeye çıkartılana kadar bir İngiliz-ABD dalış güvenlik ekibi tarafından yönetilecek. Gizlice yürütülen operasyonda dalgıçlar ve minyatür denizaltılar görev alacak.