F-35 görüşmeleri çıkmaza girdi... Şaşırtan savaş uçağı hamlesi!

ABD'de Joe Biden yönetimi ile F-35 görüşmelerinde çıkmaza giren Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Fransa'nın Rafale savaş uçaklarına yöneldi. Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayid Al Nahyan, BAE'yi ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile 80 Rafale tipi savaş uçağının satışını içeren anlaşmaya imza attı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), ABD ile Donald Trump'ın başkanlığı döneminde yaptığı F-35 savaş uçaklarına ilişkin görüşmelerin Joe Biden tarafından askıya alınması sonrası, Abu Dabi yönetimi Fransa'nın Rafale savaş jetlerine yöneldi.

BAE'ye ziyaret gerçekleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayid Al Nahyan ile 80 Rafale tipi savaş uçağı ve 12 helikopterin satışına ilişkin anlaşma imzaladı.

ABD Hava Kuvvetlerine ait bir F-35 savaş uçağı

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada Açıklamada, bu satışın iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın sonucu olduğu aktarıldı.

Uçakların 2027'den itibaren teslim edilmeye başlanacağı ifade edilirken bu, Fransa'nın bugüne kadar gerçekleştirdiği rekor savaş uçağı satışı oldu.

Fransa Hava Kuvvetleri'ne ait Rafale tipi savaş uçağı

Fransa, daha önce Mısır'a 54, Katar'a 36 ve Hindistan'a 36 Rafale tipi savaş uçağı satmıştı.

Havada yakıt boşaltan F-16 krize neden oldu... Japonya'dan ABD'ye sert tepki