F-16 ile ilk kobra manevrası

SOLOTÜRK, Kobra manevrasıyla F-16 sınırlarını aştı. Türk Hava Kuvvetleri'nin timi SOLOTÜRK, ‘kobra manevrası' olarak bilinen hareketi F-16 ile gerçekleştiren ilk gösteri ekibi oldu. ‘Alçak irtifada en düşük hızda uçağın şahlandırılması ve düz uçuşun muhafaza edilmesi” hareketine ‘kobra manevrası' deniliyor.

Türk Hava Kuvvetleri'nin gösteri timi SOLOTÜRK, "Kobra Manevrası" olarak bilinen "Alçak irtifada en düşük hızda uçağın burun yukarı şahlandırılarak düz uçuşun muhafaza edilmesi" hareketini dünyada ilk kez F-16 savaş uçağıyla gerçekleştiren gösteri ekibi oldu. Pilot Binbaşı Emre Mert ile Binbaşı Murat Bakıcı, uzun süren çalışmalar sonrasında bu büyük başarıya imza attı. Binbaşı Mert, "F-16'yı en düşük irtifada, en düşük hızda uçuran gösteri ekibiyiz" dedi.

11 YILDA 219 GÖSTERİ UÇUŞU YAPILDI

SOLOTÜRK, Türk Hava Kuvvetlerinin 100'üncü yıl dönümü olan 2011'de kuruldu. O yıl dünyanın en prestijli hava gösterisi İngiltere Fairford'da 29 ülke arasından en iyi gösteri uçuşu ödülünü alan SOLOTÜRK, 2017'de Slovakya'da, 2018'de İngiltere RIAT'da yine "En İyi Solo Jet Gösteri Ödülü"nü almaya hak kazandı. SOLOTÜRK bugüne kadar yurt içinde 152, yurt dışında 67 gösteri yaptı.