EYT ilk maaş ne zaman yatar? EYT'lilerin maaşı hangi tarihte yatırılacak?

EYT düzenlemesinde sona gelindi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu Emeklilikte Yaşa Takılanlar için hazırlanan kanun teklifinin detaylarını açıkladı. Bununla beraber ''EYT hangi ay yatırılacak?'' sorusu ile ilgili araştırmalar başladı. Peki, EYT hangi tarihte yatırılacak? İşte konuyla ilgili merak edilen tüm detaylar...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için gerekli çalışmalar tamamlandı. 2 milyon 250 bin kişinin yararlanacağı çalışma ile ilgili "EYT ilk maaş ne zaman yatar?" sorusu gündemde yer alan konulardan birisi oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, EYT ne zaman yatmaya başlayacak? EYT maaşı ne kadar olacak?

EYT İLK MAAŞ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu Türkiye'nin ana gündem maddelerinden birisi oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yürütülen çalışma Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne de sunuldu. EYT yasasının yürürlüğe girmesinin ardından vatandaşların Mart, en geç de Nisan ayında maaşlarını alması bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "EYT'lilerin mart ayının 1'inde ilk maaşlarını alabilecekleri bir düzenleme Meclis'ten çıkacak diye düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

EYT DÜZENLEMESİ MECLİS'TE

Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin düzenlemeyi içeren kanun teklifi, Meclis Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu kanun teklifinin detaylarını açıkladı. Akbaşoğlu, "Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yasal düzenlemesini yapacağız dedik. Bunu 2021 yılında 2022 bütçesi görüşülürken bunları ifade etmiştik. İşte bugün şu anda EYT ile ilgili kanun teklifimizi AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak arkadaşlarımız TBMM Başkanlığı'na sunuyorlar hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

EYT MAAŞ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), "emekli maaş hesaplama" robotu uygulamasını aktifleştirdi. 2023 yılı ocak dönemi aylık artışı verilerinin hesaplanmasının ardından güncellenen uygulamada; 4A, 4B ve 4C aylık hesaplama ekranları açıldı. Bu uygulama ile EYT'li olmaya hak kazanacak kişiler, maaşlarını hesaplayabiliyor.

EYT MAAŞ HESAPLAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN