EYT için ilk rakamlar telaffuz ediliyor! Gün saymak artık tarih olacak! Primi dolan herkes...

Emeklilikte yaşa takılanlar geçtiğimiz yıldan beri önemli gündem başlıkları arasında yer alıyor. Mayıs ayında 3600 ek göstergenin TBMM'ye geleceğinin konuşulmasıyla birlikte EYT'deki son durum merak edildi. Konunun 6 adımda çözüme kavuşturulması bekleniyor. 2021 yılında bu yana emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip edilmeye başlandı. Öte yandan EYT'nin bu sene sonu çözüme kavuşturulması beklentiler arasında yerini aldı. Son açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptı.

EYT için ilk rakamlar telaffuz ediliyor. Gün saymak artık tarih olacak. EYT'liler 2021 yılının son günleri itibariyle konu hakkında yapılan açıklamaları merakla takip ediyor. Hal böyle olunca EYT'de son durum nedir sorusu milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Emeklilikte yaşa takılanları heyecanlandıran gelişmeler peşi sıra yaşanırken çalışmanın bu yıl içerisinde tamamlanıp hayata geçirilmesi beklentiler arasında bulunuyor.

3.600 GÜNÜ DOLANLARA KISMI EMEKLİLİK

Kısmi emeklilikle 3.600 günü tamamlayan kadınların 50, erkeklerin de 55 yaşında emekliye ayrılması öngörülüyor. Süre tamamlanmasında ise kadınlarda 7.200, erkeklerde de 9.000 gün sigortalılık gününü tamamlayanların yaşa bakılmadan emekli olması anlamına geliyor. EYT'lilerin yaş ortalaması 48-49 bandında bulunuyor.

BAZI FORMÜLLER MASAYA GELDİ

Masada bazı formüllerin olduğu bu formüller üzerinde çalışmaların yoğunlaştırılması öngörülüyor. Masada beş formülün olduğuna dair bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı. Bu formülleri 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanlar için hesapladığımızda oluşacak durumları değerlendirmek mümkün olabilir.

EYT'liler, 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış yıl ve prim şartını tamamlamış sadece yaşı bekleyen sigortalılar olara tanımlanıyor. Burada farklı kurumlarda çalışanlar, primi eksik olanlar, staj sigortası olanlar gibi çeşitli yapıda sigortalı vatandaşlar da var.

ÇALIŞMALAR TEMMUZ SONRASINDA HIZ KAZANACAK

EYT konusunda öncelikli olarak kapsamın belirlenmesi ve bu farklı yapıdaki sigortalıların bu kapsam içerisinde olup olmadığının netleşmesi gerekiyor. Birçok formül masaya geldi. Bununla beraber EYT çalışmasının 2022 yılı içerisinde bitirilmesi beklenirken, özellikle Temmuz ayı sonrası bu çalışmaların hız kazanması bekleniyor.

4 şartı var! 1800 gün primle emekli olabilirsiniz! SGK'ya yazıyı getirene direkt maaş bağlanıyor!

Emekliye ekstra bir ödeme daha! İnternetten başvuran hemen çekebiliyor! 5 banka peş peşe duyurdu!