Evde bakım maaşı yatan iller 8 Haziran 2022! Evde bakım parası yatan iller hangileri?

Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlara evde bakım ödemeleri yapılmaktadır. Bilindiği üzere her ay bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen hak sahibi başına aylık 2 bin 354 TL ödeme yapılmaktadır. Peki Evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı mı? 8 Haziran 2022 evde bakım parası yattı mı?

Evde bakım maaşları her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Evde bakıma ihtiyacı olanlar ve aileleri için yapılan ödemeler il il hesaplara yatırılmaktadır. Bu ödemeden faydalanan vatandaşların gündeminde yer alan "8 Haziran 2022 evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı mı, bakım parası yattı mı?" sorularına yanıt olarak tüm detayları bu haberimizde derledik.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ailelerine ekonomik destek sağlamak için her ay ödenen evde bakım maaşının ödeme yapılacağı tarih haziran ayı ile birlikte gündeme geldi.

2 bin 299,79 lira olarak her ay farklı illerde farklı tarihlerde ödenmeye başlayan evde bakım maaşları Normal dönemde her ayın 15'i ile 31'i arası hesaplara aktarılıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Haziran ayı ödemeleri hakkında henüz bir açıklama gelmedi. Evde bakım maaşı e Devlet üzerinden ya da Ziraat Bankası SMS yolu ile sorgulanabiliyor.

Geçtiğimiz ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 1 milyar 278 milyon TL Evde Bakım Yardımı'nı 15 Mayıs'tan itibaren hesaplara yatırmaya başlayacaklarını açıklamıştı.

Bu ayki ödemeler hakkında henüz bir açıklama gelmedi. Evde bakım maaşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında farklı günlerde farklı şehirlerde ödeniyor.

Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yolu ile de gerçekleştirilebilir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini yapabiliyor.

EVDE BAKIM YARDIMI NEDİR?

Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı, asgarî ücretin aylık net tutarının 2/3'ünden daha az olan bakıma ihtiyacı olan engellilere, engellinin bakımına destek amacıyla verilen sosyal yardımdır.

EVDE BAKIM YARDIMI İÇİN ENGEL ORANI KAÇ OLMASI GEREKİR?

Sağlık Bakanlığınca belirlenen yetkili hastanelerden alınacak engelli sağlık kurulu raporunda engel oranı en az %50 ve "Ağır engelli" İbaresi "evet" olarak işaretlenmiş olması gerekmektedir.