Ev ve araç kiralamada kefil yerine not dönemi

Bireylere ve kurumlara kredi danışmanlığı hizmeti veren İnteraktif Kredi, yeni geliştirdiği sistemle ev sahibi ve kiracıların hayatını kolaylaştıracak. Kira Modülü sistemiyle ev sahibi kefil yerine nota bakacak.

Borç-alacak ilişkisi içerisindeki tarafların güven içerisinde ticaret yapmalarını sağlamak amacıyla kullanıcılarına kredi danışmanlığı hizmeti veren İnteraktif Kredi, 2015 yılından bu yana 600 bin kayıtlı kullanıcıya ulaştı. Bugüne kadar binlerce firma ve bireyi kara listeden çıkararak finansa erişmesini sağlayan şirket, şimdi de ev sahibi ve kiracıların hayatını kolaylaştıracak yeni finansal teknolojiler geliştiriyor.

600 BİN KULLANICIYA ULAŞTI

İnteraktif Kredi olarak reel sektörde taraflar arasında güven oluşturacak finansal raporları sağlayarak özellikle pandemi döneminde zora düşen birçok şirket ve bireyin krediye ulaşmasını sağladıklarını anlatan İnteraktif Kredi Kurucu Ortağı Cesur Ölçenoğlu şunları kaydetti: "İnternot-Kredinin Pusulası ürünümüzle bugüne kadar 600 bin kayıtlı ve izni alınmış müşteriye ulaştık. 2020 yılında dijital ortamları kullanarak otomotiv veya konut kiralarını garanti etmek isteyen tarafların güvenli kiracıyı seçebilmesi için 'Kira Modülü'nü geliştirdik. Böylece ev sahipleri güvenilir kiracı bulurken, kiracılar da kefil getirmek yerine notlarını ev sahibine sunarak kiralamada kolaylık yaşıyor. 2020'nin sonlarına doğru ise senetle ticaret yapan kurumların güvenilir, borcuna sadık müşterileri seçebilmesi için alışveriş modülünü hazır ettik."

KARA LİSTE KADER DEĞİL

Türkiye'de 46 milyon kredi müşterisi olduğunu ve bunların % 61'inin kredi alamadığına işaret eden Ölçenoğlu: "İnteraktif Kredi Raporu kredi almanın önündeki engelleri kaldırıyor. Doğru adımlarla kara liste kaderiniz olmaktan çıkıyor" dedi.

YURTDIŞINA DA AÇILACAK

Kurumların kendi aralarında ya da müşterilerine vadeli satış ihtiyaçlarının artış gösterdiğini gözlemleyen İnteraktif Kredi, Ar-Ge'sini tamamlayarak başvurduğu TÜBİTAK 1507 Destek Programı'ndan 'Kurumsal Kredi Raporu'yla destek aldı. Hazırladıkları raporlarının son tüketiciye önerilerde bulunarak finansal okur-yazarlık seviyesinin artırılmasında katkıda bulunduğuna dikkat çeken Cesur Ölçenoğlu, " Bu raporla yurtdışına da açılarak ülkemize döviz girişi ve ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyoruz. Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Kıbrıs gibi yakın coğrafyadaki ülkelerden sonra hedefimiz Avrupa ile Amerika ve nihayetinde tüm dünya" dedi.