Bakan Kirişci müjdeyi verdi! Ette Ramazan indirimi

Tarım Bakanı Kirişci, vatandaşın ucuz et yemesi için ESK ile Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde Ramazan boyunca kırmızı etin, piyasa fiyatının %15-20 altında satılacağını söyledi. İlk gün kasap ve ESK fiyatları arasındaki fark %50'ye yaklaştı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Et ve Süt Kurumunun (ESK) Ramazan ayı boyunca piyasa fiyatının yüzde 15-20 altında fiyatla et satacağını duyurdu. Ucuz et satışı 18 ESK mağazası ve 150 Tarım Kredi Kooperatif Marketi'nde gerçekleştirilecek. CNN Turk'ün kasaplarla ESK'daki fiyat karşılaştırmasında da bazı ürünlerde yüzde 50'ye yakın fark görüldü. Dünyada yaşanan gelişmelerin fiyatları olumsuz etkilediğine dikkat çeken Kirişçi, "Türkiye'nin tarımsal kapasitesi itibarıyla bu tür dönemlerde kriz yönetme kabiliyeti var. Bunlar sayesinde sorun yaşanmadı" değerlendirmesini yaptı.

ÇİFTÇİYE 150 MİLYON TL

Mısırda 1-2 milyon ton, ayçiçeğinde yüzde 40'a yakın bir arz açığı olduğunu ifade eden Kirişci, "İthal ettiğimiz ürünleri ülkemizde üretelim diyecek olursak mevcut 23 milyon hektar tarımsal arazilerimize 4.5 milyon hektar arazi ilave etmemiz gerekir. Bu hemen olabilecek bir şey değil. Tarımsal girdileri etkin ve verimli kullanmamız gerekir. Türkiye üretmiyor değil. Türkiye sebzede dünyada 4. meyvede 6. sırada. 'Türkiye üretmiyor' demek bu ülkenin üreticisine haksızlık olur. Her şartta üreten bir çiftçi var" ifadelerini kullandı. Kirişci, 150 milyon 167 bin 123 liralık tarımsal destek ödemelerini dün çiftçilerin hesaplarına aktardıklarını da açıkladı.

YÜZDE 50'YE YAKIN FARK

Ürün Kasap (TL) ESK (TL)

Dana pirzola 255 152

Dana biftek 215 117.5

Dana kıyma 150 83

Tavuk but 49 28

Tavuk fileto 83 44.5

Sucuk 150 95

DÖRT YENİ BAKAN YARDIMCISI ATANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı başkanlığına Bekir Pakdemirli'nin yerine Vahit Kirişci'nin atanmasının ardından; bakan yardımcılarının da tamamı görevden alınarak yerine atamalar yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre, bakan yardımcıları; Mehmet Hadi Tunç, Akif Özkaldı, Ayşe Ayşin Işıkgece ve Fatih Metin görevden alındılar. Yerlerine bakan yardımcısı olarak; Nihat Pakdil, İbrahim Yumaklı, Veysel Tiryaki ve Ebubekir Gizligider atandı.