Etin yanında yoğurt tüketmeyin

Kurban Bayramı süresince 4 gün çok fazla et yiyoruz. Bunu biraz kısıtlamamız gerekiyor.

En fazla 2 öğün et tüketmek gerekiyor ve bunun yanında yeşil salata, ayran tüketebiliriz. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Bahtınur Yılmaz, "Yoğurdu çok fazla önermiyoruz çünkü yoğurttaki kalsiyum etin içindeki demirin vücut tarafından emilmesini bağlayabiliyor. Etleri pişirirken kızartma, kavurma yapmak yerine haşlama gibi daha sağlıklı yöntemler denemek gerekiyor. Ayrıca kuyrukyağı, iç yağı gibi yağlar tüketmemek lazım. Etin görünür yağlarını alıp suda kavurabiliriz, kendi yağında kavurabiliriz, sote ya da ızgara yapabiliriz. Mangal yapılırsa et ile ateş arasında en az 15 santim mesafe olması gerekiyor. Etlerin pişirme yöntemlerine ve çok fazla ısıya maruz kalması kanserojen maddelerin ortaya çıkmasına neden olabiliyor" dedi.