Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu: İBB'nin kullandığı tuzların içine kum karışmıştı

senler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İBB'nin kara karşı mücadeledeki yetersizliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ülke TV'de yayınlanan 'Başkanlar Konuşuyor' programına konuk olan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İBB'nin kara karşı mücadeledeki yetersizliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. CHP yönetiminin İBB'deki kurumsal yapıyı bozduğunu belirten Göksu şunları söyledi:

YAPIYI BOZDULAR

"O akşam AK Parti belediyeleri devreye girmeseydi, Bakanlık devreye girmeseydi, İstanbul'un hali ne olurdu! İBB daha önce günler öncesinden prova yapardı. İstanbul'un ana akslarını açacak tatbikatlar yapılırdı. İBB, kurumsal hafızayı yok etti. Bu işle mücadele etmek için nerede, ne zaman müdahale edeceğinizi bilmeniz gerekir. Rahmetli Kadir abi Moskova'ya karla mücadele için ekip gönderdi. İBB o görevlileri tavsiye etti.

Tuz deposunu gezerken üç defa 'Kum' dedi. Biz de inceledik ve gerçekten de tuz değil kummuş. Bize verdikleri tuzlar kumluydu. Tuzun içine kum kattığında ne olur bütün araçlar arızalanır. Partizanlığın, liyakatsizliğin İstanbul'u ne hale getirdiğini sadece kar fırtınasında gördük."

AVRUPA YAKASI İŞİNİ KADIKÖY'E VERMİŞLER

Göksu, "Ellerinde kullanacakları araçları bile yoktu. Kışla mücadeleyi İsfalt'a vermişler. İsfalt'a verdikleri Kışla Çalışmaları İhalesini de karşıda bir firmaya vermişler. Avrupa yakasını eski Kadıköy eski Belediye Başkanı'nın kardeşi Nuhoğlu İnşaat'a vermişler. O da o akşam araç arıyor" dedi.