Diyanet Erzincan imsak ve iftar vakti saat kaçta? Erzincan sahur vakti 2022: İşte ERZİNCAN İMSAKİYESİ sizlerle...

2022 Erzincan İmsakiyesi yayınlandı. İmsak ve iftar vakitleri illere hatta ilçelere göre değişkenlik gösteriyor. Her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan'da da Diyaner tarafından imsakiyeler yayınlandı. Erzincanlı vatandaşlar sahura kaçta kalkacaklarını araştırmaya başladı. Peki, Erzincan sahur vakti 2022 nedir? Diyanet Erzincan imsak ve iftar vakti saat kaçta?

Erzincan sahur vakti 2022 Erzincanlılar tarafından yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Müslüman aleminin heyecanla beklediği Ramazan ayı geldi çattı. Bu sene ilk orucu 2 Nisan'da tutacağız. 1 Nisan'ı 2 Nisan'a bağlayan gece ise sahura kalkacağız. Peki, Erzincan sahur vakti 2022 nedir? Diyanet Erzincan imsak ve iftar vakti saat kaçta? İşte Erzincan İmsakiyesi...

ERZİNCAN İMSAKİYE İÇİN TIKLAYIN

ERZİNCAN SAHUR VAKTİ SAAT KAÇTA?

Erzincan'da 2 Nisan Cumartesi günü imsak vakti 04:33'tür.

ERZİNCAN İFTAR VAKTİ SAAT KAÇTA?

Erzincan'da 2 Nisan Cumartesi günü iftar vakti 18:53'tür.

RAMAZAN AYININ ANLAM VE ÖNEMİ NEDİR?

Ramazan ayı rahmet ve mağfiret ayıdır. Allah'ın lütuf ve ihsanı, rahmet ve mağfireti, feyiz ve bereketi bu ayda her tarafı kuşatır. Daha önceki peygamberlere ve ümmetlerine verilmeyen faziletler ve güzel meziyyetler Ramazan ayında bizim Peygamberimize ve biz ümmetine verilmiştir.

Diyanet dergisinde yer alan bilgilere göre, Oruç, ancak İslâmiyet ile tam ve mükemmel bir ibâdet haline gelmiştir. Bu gerçeği, Allah Taâla Bakare Suresinin 183. âyetinde şöyle beyan buyurmaktadır:

"Ey iman edenler! Sizden evelki ümmetlere farz kılındığı gibi sizin üzerinize de oruç farz kılındı. Tâki korunasınız."

Ramazan ayının diğer bir meziyeti de, Peygamberimizin ebe­dî bir mucizesi olan Kur'an-ı Kerim'in bu ayda nâzil olmaya başlaması­dır. Bu mutlu olayı, Allah Taâla bize şöyle haber vermektedir:

"O sayılı günler Ramazan ayıdır ki Kur'an onda indirilmiştir. O Kur'an ki insanlara mahz-ı hidâyettir, doğru yolun ve Hak ile bâtılı ayırt eden hükümlerin nice açık delilleridir.

Ramazan gecelerinde, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılman teravih namazı da ıbu aya has bir ibâdettir. Terâvih, miiekket bir sünnet olup yirmi rek'attan ibarettir. Camilerde ve evlerde cemaat­la kılınır. Gündüzleri oruçlu olan mü'minlerin, gecelerini de, kendilerini bir kat daha yücelten namazlarla geçirmeleri, Allah'ın rızâsı yolunda katedilmiş ne büyük bir merhaledir. Câmileri saf saf dolduran mü'minle­rin hâli, sanki İslâm'ın emrettiği birlik ve beraberliğin elle tutulur bir nümunesidir.

ORUÇ TUTMANIN FAYDALARI

Oruç tutmanın bilimsel olarak açıklanmış fiziksel faydaları şu şekilde sıralanıyor:

Yağ Yakımını Hızlandırır

Mide ve Bağırsakları Dinlendirir

Zihin Fonksiyonlarını Güçlendirir

Vücudu Zor Şartlara Karşı Güçlendirir

Cildi Canlandırır ve Parlaklık Verir

İnsülin Direncinde Olumlu Etkileri Vardır

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Kanseri Önlemeye Yardımcı Olur

Alzheimer Hastalığını Önler

Kalp Sağlığını Korur

Tip 2 Diyabet Riskini Düşürür

Hücreleri Onarır

Yaşlanmayı Geciktirir