EPDK'dan EPGİS'e tepki! Akaryakıtta ‘erken zam' tartışması

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz'ın sendikaya yönelik açıklamalarına sosyal medya üzerinden cevap verdi.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz'ın sendikaya yönelik açıklamalarına Twitter üzerinden cevap verdi. Önceki gün petrol fiyatının 130 doların üzerini görmesinin ardından EPGİS saat 16.47'de benzine 0.79 motorine ise 2.25 lira zam geldiğini duyurmuştu.

SUÇ DUYURUSU

Ancak petrol fiyatlarında daha sonra yaşanan yüzde 10'luk düşüşün ardından beklenen zam gelmedi. EPGİS bu 'zam iptalini' saat 20.51'de duyurdu. Bunun üzerine EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz önceki akşam CNN Türk'te katıldığı canlı yayında EPGİS'in piyasaları manipüle ettiğini, uluslararası piyasaları beklemeden vatandaşları yanlış bilgilendirdiğini ve akaryakıt istasyonlarına yönlendirdiğini iddia ederek, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Bunun üzerine EPGİS sosyal medya hesabı "Yapılan ve iptal edilen zam hakkında, hakkımızda savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep ediyoruz. Bu zamma ilişkin resmi fiyat listeleri, resmi formülleri ilgili savcılığa teslim etmek istiyoruz" denildi.

FORMÜL KULLANILIYOR

Açıklamada "Zam ya da indirim hesaplaması yasa ile belirlenen formülle yapılmaktadır. Bu formüle 3 defa EPDK müdahale ederek zamları iptal ettirmiştir" ifadeleri kullanıldı.