Engelli maaşı bayramdan önce yatacak mı? Engelli aylığı ne kadar, kaç TL oldu?

Emekli maaşı, memur maaşı ve asgari ücretteki artışın ardından gözler diğer ödemelere çevrildi. Haziran ayı enflasyon oranı ile birlikte 2022 yılının ilk yarısının enflasyon rakamları ortaya çıktı. Engelli maaşı da enflasyon rakamlarının ardından merak edilen konulardan bir tanesi oldu. Peki, Engelli maaşı bayramdan önce yatacak mı? Engelli aylığı ne kadar, kaç TL oldu?

Haziran ayı enflasyon rakamlarının da açılanmasıyla birlikte 6 aylık enflasyon rakamları belli oldu. Engelli parası da temmuz itibarıyla da merak edilmeye başlandı. Asgari ücrete, memur maaşına ve emekli maaşına yapılan zamdan sonra "Engelli maaşı ne kadar, kaç TL oldu?" sorusu gündemdeki yerini aldı. Peki, Engelli aylığı bayramdan önce yatacak mı?

ENGELLİ AYLIĞI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Yeni asgari ücretle yüzde 40-69 oranlarında engelliliği bulunanlar için engelli aylığı 1124 lira, yüzde 70 ve üzerinde engellilik oranı olanlar için ise engelli aylığı 1687 lira, engelli yakını aylığı da 1124 lira oldu.

ENGELLİ MAAŞI BAYRAMDAN ÖNCE YATACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası engelli maaşlarının ne zaman yatacağını da söyledi. Erdoğan: "Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakıma kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir" ifadelerine yer verdi. Buna göre engelli maaşlarının 9 Temmuz Cumartesi gününe kadar yatırılması bekleniyor.