Endülüs entelektüel tarihi

‘Filozoflar, Mutasavvıflar ve Halifeler' 10 ve 12'nci yüzyıl arasındaki siyasi rekabetin gölgesindeki felsefe, kelam ve tasavvufun mücadelesini ve etkileşimini anlatan ilginç bir çalışma.

Vakıfbank Kültür Yayınları'nın tarih kitaplığı, İslam'ın ilk dönemlerine dair üç yeni kitapla genişlemeye devam ediyor. R. Stephen Humphreys'in 'Emevi Devleti'nin Kuruluşu'; Gregor Schoeler'in 'İslam'ın İlk Dönemlerinde Yazı ve Rivayet' ile Ali Humayun Akhtar'ın 'Filozoflar, Mutasavvıflar ve Halifeler' isimli eserleri yakın zamanda raflardaki yerini aldı.

SİYASET, REKABET, TASAVVUF

Bates College öğretim üyesi Dr. Ali Humayun Akhtar'ın kitabı 'Filozoflar, Mutasavvıflar ve Halifeler' 10 ve 12'nci yüzyıl arasındaki siyasi rekabetin gölgesindeki felsefe, kelam ve tasavvufun mücadelesini ve birbiriyle olan etkileşimini ortaya koyan ilgi çekici bir çalışma. İslam entelektüel tarihinin en çetrefilli metafizik meselelerini tarihi ve siyasal bağlamını ve çerçevesini de ele alan yazar, İbn Meserre, İbn Hazm, İbn Berrecan, İbn Kasi ve İbn Tufeyl başta olmak üzere, alim ve sufilerin eserlerini derinlikli ve titiz bir incelemeye tabi tutarak, Endülüs entelektüel tarihine ışık tutuyor.