Emine Erdoğan: Tabiat sizin, ona sahip çıkın

Emine Erdoğan, Çevre Dostu 1000 Okul Projesi Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, “Okulda öğrendiklerinizle kendinize doğa dostu bir hayat kurun” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Çevre Dostu 1000 Okul Projesi Ödül Töreni'ne katıldı. Erdoğan, yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilham dolu bir projenin daha hayata geçmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti. "Okulda öğrendiklerinizle kendinize doğa dostu bir hayat kurun ve herkese örnek olacak şekilde yaşayın. Başkasına verilecek en güzel nasihat, insanın kendi davranışıdır. Unutmayın ki tabiat sizin geleceğinizdir. Ona sahip çıkın" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Emine Erdoğan'a günün anısına, lale motifli bir tablo hediye etti.

SU HAYATİ ÖNEMDE

Çevre Dostu 1000 Okul Projesi'nin "Ağaç yaşken eğilir" sözünün vücut bulmuş hali olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, "Geleceğe dair su kıtlığı uyarıları verilen dünyamızda, doğru su tüketimi bilincine sahip olmanın hayati bir önemi var. O yüzden, okullardaki tüm bataryalar fotoselli ve zaman ayarlı bataryalarla değiştirildi. Ayrıca, yağmur suyunun bahçe sulamasında kullanılması için depolama sistemleri oluşturuldu. Öğrencilerin bu değişimin sonuçlarını gözlemleyebilecekleri gösterge panelleri kuruldu. Böylece, tasarruf tedbirlerinin olumlu yansımalarını bizzat göreceksiniz" dedi.