Emekliye doping gibi gelecek ödeme başlatılıyor! Şartları karşılayanlar 1 değil 2 değil tam 3 maaşa kadar alabilirsiniz!

Emekliye doping etkisi yaracak ödemeler başlıyor. Şartları karşılıyorsanız 1 değil 2 değil tam 3 maaşa kadar çıkıyor. SSK'dan emekli olanları ilgilendiren bir çift maaş ödemesi yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ölen emekli ya da sigortalının haklarını aile bireylerine aktarıyor. Dul ve yetimlerin alabildiği bu ödemeler iki hatta üç maaşa kadar çıkabiliyor. Hangi sigorta koluna bağlı olursanız olun bu ödemeden faydalanabiliyorsunuz.

Ülkemizde milyonlarca emekli hangi durumlarda ikinci maaş alınabilir sorusu hakkında bilgileri öğrenmek istiyor. Bu kapsamda özellikle SGK'dan emekli olanlara müjdeli bir haber verildi. Sosyal Güvenlik Kurumu vefat eden sigortalı ya da emeklinin birinci dereceden akrabalarına maaş bağlıyor. Bu da vatandaşlar arasında dul ve yetim aylığı olarak da biliniyor. Emekli bir kadın vefat eden eşinin belirli bir oranını maaş olarak alabiliyor. SGK merak edilen soruların hepsini kapsamlı bir şekilde yanıtladı.

İKİ MAAŞ ALMA HAKKI BULUNUYOR

SGK tarafından vefat eden sigortalının ailesine ve yakınlarına maaş bağlanıyor ve böylece iki maaş birden alınabiliyor.

EK OLARAK ÖDENİYOR

Eşi vefat eden kadınlara ekstra bir maaş bağlanma hakkı sağlanıyor. Hatta bazı durumlarda alınan maaş sayısı üçe kadar çıkıyor.

KİMLERE VERİLİYOR?

Mevcut olarak SGK tarafından sağlanan bu haktan aynı zamanda dul ve yetimler de faydalanabiliyor.

5 milyon emekliye yılbaşı ikramiyesi tadında ödeme! T.C Kimlik sonu 0, 1, 3, 5, 7, 9 olana 30 saniye içinde ödenecek!

AİLE BİREYLERİ YARARLANABİLİR

Her ay ödenen bu maaşlar aynı zaman hayatını kaybeden sigortalının kız çocuklarına da veriliyor.

Eş: Yüzde 75

Çalışan ya da emekli aylığı alan eş: Yüzde 50

Tek yetim : Yüzde 50

2 yetim : Yüzde 40-40.