Emekliliği 6 yıl geriye çekecek majör çözüm geliyor! 4A, 4B, 4C'li tüm SGK'lılar için geçerli olacak!

Çalışma hayatında yer alan milyonlarca kişi erken emeklilik koşulları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Yaş, prim ve sigortalılık süresi maaşın bağlanması konusunda büyük bir etken oluyor. Ancak bazı durumlarda maaşa daha erken bir tarihte kavuşmak mümkün. Kadınlarda doğum borçlanması, erkeklerde askerlik borçlanması maaşın bağlanmasında önemli bir husus oluyor.

Milyonlarca kişi erken emeklilikle ilgili mevzuatta yer alan bilgileri araştırıyor. Kadın ve erkeklerde erken emeklilik şartları değişkenlik gösterebiliyor. Kadınlar için doğum borçlanması ön plana çıkarken erkeklerde de askerlik borçlanması maaşın erken bağlanması hususunda önemli bir etken oluyor. Kadınlar doğum sonrası çocuk bakımını üstlendiği için iş hayatından uzak kalıyor. Bu kapsamda her bir çocuk için 2 yıl doğum borçlanması yaparak toplamda 6 yıl erken emekli olma şansı doğuyor.

DİLEKÇESİNİ TESLİM EDENE MAAŞ BAĞLANIYOR

Prim+yaş+sigortalılık süresini tamamlayan kişiler Sosyal Güvenlik Kurumu'na giderek dilekçesini teslim edip emekli maaşını almaya başlıyor.

ASKERLİK HİZMETİ TARİHİ GERİ ÇEKER

Askerlik vazifesini yıllar önce tamamlayıp maaşın bağlanacağı günü bekleyenler için askerlik borçlanması hakkı verildi.

Enflasyon ve refah payı dahil tablolar yeni rakamı işaret etti! SSK Bağ-Kur emeklisini sevince boğacak zam geliyor!

SİGORTA BAŞLANGIÇ TARİHİ ÇOK ÖNEMLİ...

Öte yandan emekli maaşınızın bağlanabilmesi için en önemli koşul sigorta başlangıç tarihidir.

KADIN ÇALIŞANLAR BU ŞARTA DİKKAT!

Doğum sonrası çocuk bakımını üstlenen annelere her bir çocuk için 2 yıl hak veriliyor. Bu sayede SSK'lı kadın çalışanlar doğum borçlanmasıyla erken maaş almaya başlıyor.

Vasıflı vasıfsız binlerce kişi direkt işe alınacak! 2022 bitmeden 86.269 işçi alımı için ilan çıktı!