Emekli milletvekili maaşı 2022 ne kadar? Emekli milletvekili maaşı kaç TL?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 27 Haziran Pazartesi günü yaptığı kabine toplantısında emekli milletvekili maaşı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan: ''TBMM'den, ek bütçenin genel kuruldaki görüşmelerinde Cumhurbaşkanı ödeneğiyle ilgili maddenin kanun metninden çıkartılmasını talep ediyorum'' dedi. Peki, Emekli milletvekili maaşı 2022 ne kadar, kaç TL?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 27 Haziran Pazartesi günü yaptığı kabine toplantısında emekli milletvekili maaşı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan: "TBMM'den, ek bütçenin genel kuruldaki görüşmelerinde Cumhurbaşkanı ödeneğiyle ilgili maddenin kanun metninden çıkartılmasını talep ediyorum" dedi. Peki, Emekli milletvekili maaşı 2022 ne kadar, kaç TL?

EMEKLİ MİLLETVEKİLİ MAAŞI 2022 NE KADAR?

Milletvekillerinin emekli maaşları 18 bin TL olarak biliniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli milletvekili maaşı ile ilgili yaptığı açıklamada "Sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere bu sebeple hiç kimsenin mağduriyete uğramaması için de gündeme gelecek ilk kanun teklifinde emekli milletvekillerinin maaşlarının başka bir formüle göre düzenlenmesi yerinde olacaktır. Böylece Sayın Kılıçdaroğlu'nun aldığı iki maaş Cumhurbaşkanı ödeneğini geçmiş olacağı için inşallah artık kendisi bu konuyu yalan yanlış bilgilerle tekrar gündeme getirip de kamuoyunu boşu boşuna meşgul etmez. Ülkenin onca meselesi arasında vatandaşlarımın karşısında bu tarz bir konuyla çıkmak zorunda kaldığım için de sizlerden helallik diliyorum." ifadelerine yer verdi.