Emekli maaşı ve özlük düzenlemesi temmuzda

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşları ve kamu çalışanlarının özlük haklarını düzenleyen çalışmalarda sona yaklaştıklarını söyledi. Bilgin, emekliler ve kamu çalışanlarının ücretleriyle ilgili paylaşımı, temmuzda açıklanacak enflasyona göre yapacaklarını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşları ve kamu çalışanlarının özlük haklarını düzenleyen çalışmaları tamamlamak üzere olduklarını açıkladı. Bakan Bilgin, düzenlemeleri temmuz ayında yapacaklarını söyledi. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) tarafından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen MEXT BİL-İşim Eğitim ve İstihdam Programı'nın tanıtım toplantısına katılan Bilgin "Ücretlilerimizin enflasyon karşısındaki kayıplarını giderecek çalışmalar bizim hep programımızdadır, önümüzdedir" dedi.

Bilgin "Temmuzda da yapacağımız düzenlemeler var. Emeklilerin maaşını, kamu çalışanlarının özlük haklarını yani emeklilik dahil olmak üzere haklarını düzenleyen çalışmaları tamamlamak üzereyiz. Bunlardan birisi 3600. 3600'ü bitirdik, son değerlendirmeleri yapıyoruz. Onu bu ayın sonunda bütün detayıyla kamuoyuna açıklayacağız. Bitmiş çalışmaları bütünüyle açıklıyorum ama önümüzde olan, içinde bulunduğumuz süreçte tamamlayarak adım adım açıklayacağımız diğer çalışmalarımız da var. Emeklilerin, kamu çalışanlarının ücret durumu haziran sonu itibarıyla yani temmuzda enflasyondaki gidişatı da değerlendirerek kamuoyuyla paylaşılacak."

EYT DE ÖNÜMÜZDE

Bilgin, emeklilerle ilgili EYT sorununa da değinerek, "Bütün bunlar hepsi önümüzdedir ve bunların hepsiyle ilgili çalışmamız vardır. Dosya dosya bunları ele alıyoruz. Bunlardan kaçınma vesaire gibi bir şey yoktur. Sadece bir sıralama vardır" dedi.