Elektrikli araçlardaki yeni nesil batarya için ortaklık

Türk teknoloji ve mühendislik şirketi YEO, enerji ve depolama çözümleri sunma hedefine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Türk teknoloji ve mühendislik şirketi YEO, enerji ve depolama çözümleri sunma hedefinin bir parçası olarak İzmirli bir girişim olan ve kısa sürede önemli teknolojik çalışmalara imza atan Ni-Cat Batarya Teknolojileri'ne ortak olma kararı aldı.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ

Bataryalar için yapay zeka destekli yeni nesil katot üretimi ve Ar-Ge çalışmaları yapan Ni-Cat ile ortaklık anlaşması imzalayan YEO, bu yatırımla Türkiye'de ve dünyada öncü bir pozisyona ulasmayı hedefliyor. Üretilen katot, enerji depolama ve elektrikli araçlar için yeni nesil bataryaların üretilmesinde kullanılıyor.YEO, Ni-cat ortaklığıyla araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürüterek pil üretimi için geleceğe hazırlık yapacak. Bu stratejik işbirliğiyle enerji depolamanın daha yaygın kullanımı hedefleniyor. YEO Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Tolunay Yıldız, "Verimli işbirlikleriyle sektörü desteklerken, geleceğin dünyası için üzerimize düşeni yapıyoruz" dedi. Ni-Cat CEO'su Engin Karabudak ise, "Bu anlaşmayla iki şirket, pil ekosisteminde birçok yenilikçi çalışmaya imza atacak Ni-Cat'in hedefi, yenilikçi teknolojisinin globalleşmesini sağlamak" dedi.