El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'den bu kez GORA tweeti

Sosyal medyayı Türkçe salladı. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Türkiye ziyareti sırasında sosyal medyadan yaptığı esprili ve sıcak Türkçe paylaşımlarıyla özellikle Türk takipçilerinin ilgi ve beğenisini kazandı.

Orta Amerika ülkesi El Salvador'dan Türkiye'ye Devlet Başkanı düzeyinde ilk ziyareti gerçekleştiren Nayib Bukele, 3 günlük ziyaretinde Twitter hesabından 4 Türkçe mesaj paylaştı. Kot pantolon ve deri ceket gibi gündelik giyim tarzıyla mevkidaşlarına göre çok farklı bir profil çizen ve Filistin kökenli bir aileden gelen 40 yaşındaki Bukele'nin esprili üslupla paylaştığı mesajlar, Türk kullanıcılar başta olmak üzere on binlerce kişinin beğenisini topladı.

EL SALVADOR CEO'SU

Kendini "CEO of El Salvador", "El Salvador'un Yönetim Kurulu Başkanı" olarak tanıttığı Twitter hesabında Bukele'yi 3 milyondan fazla kullanıcı takip ederken, attığı Türkçe paylaşımlarla çok sayıda Türk kullanıcı da kazanmaya başladı.

El Salvador Cumhurbaşkanı Bukele, Türkiye ziyaretini Twitter'dan İspanyolca ve İngilizce'nin yanı sıra Türkçe bir paylaşımla duyurdu.

İSPANYOLCA MESAJ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan da Bukele'ye İspanyolca bir yanıtla "hayırlı yolculuklar" temennisinde bulunarak, "Türkiye olarak sizleri ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyacağız. El Salvador ile ilişkilerimizi güçlendireceğine inandığımız ziyaretinizi oldukça önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRK UZAY ÜSSÜ KAÇIRDI!

El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele önceki gün Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'yi (TUSAŞ) ziyaret etti. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Twitter hesabından, Bukele'nin TUSAŞ'a yaptığı ziyarete ilişkin bilgi verdi. Esprili paylaşımlarıyla dikkat çeken Bukele de Kotil'in yaptığı paylaşımı retweet ederek, şunları kaydetti: "Türk Uzay üssü tarafından kaçırıldım, Amerikan Başkanı dahil herkesi devreye sokun!"

FİLİSTİN KÖKENLİ AİLENİN ÇOCUĞU

Filistin kökenli bir aileden gelen Bukele, Şubat 2019'daki devlet başkanlığı seçimlerini büyük farkla kazanarak iktidara gelmişti. Babası tanınmış bir Müslüman iş adamı ve yerel imam olan Bukele, 1981'de San Salvador'da doğdu, buradaki Cizvit Orta Amerika Üniversitesi'nde (UCA) okudu.

EMİNE ERDOĞAN BUKELE'NİN EŞİYLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele'nin eşi Gabriela Rodriguez de Bukele ile bir araya geldi. Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Ülkemize resmî ziyarette bulunan El Salvador Cumhurbaşkanı Bukele'nin kıymetli eşi Gabriela Rodríguez de Bukele'yi misafir etmekten büyük mutluluk duydum. Bu ziyaretin ülkelerimiz arasındaki dostluğu pekiştireceğine inanıyorum."

'BİTCOİN DİYARI EL SALVADOR'

Bukele, Türkiye'ye gelişini Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal'ın da bulunduğu bir fotoğraflı mesajla duyurdu. "Öncelikle, Bitcoin diyarı El Salvador'dan tüm Türkiye'ye selamlar" ifadelerinin yer aldığı bu paylaşım, Türk takipçilerinden birçok olumlu yanıt aldı. Bu paylaşımı, Türk takipçilerinden bazılarının "Çok sempatiksin başkan ya, El Salvador'a imrendim", "Nayib de Osmanlılı sayılır" yorumlarıyla karşılık buldu. Öte yandan Bukele, El Salvador Devlet Başkanlığı Twitter hesabından Başkan Erdoğan ile görüşmelerine ilişkin görüntülerin yer aldığı paylaşımları da kendi sayfasında paylaştı.

TÜRKÇE SELAM VERDİ

Resmi törende Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı Türkçe "Merhaba asker" ifadeleriyle selamlamasının yer aldığı videoyu "Türkçe dersinde sözlüye kalkınca ben" ifadeleriyle esprili bir dille paylaşan Bukele, bu mesajıyla takipçilerin sempatisini topladı.

TWEETLERİN ARKASINDA DERYA TÜRKER VAR

The Steve Group'un CEO'su Derya Türker, Türkiye ziyareti sırasında Nayip Bukele ile bir araya geldi. Birlikte geçirilen neşeli anları Twitter hesabından paylaşan Türker'in Bukele'nin attığı Türkçe paylaşımlarının arkasındaki isim olduğu ortaya çıktı.