2023 EKPSS tercihleri ne zamana kadar ve nasıl yapılır? EKPSS ÖSYM AİS tercih ekranı

EKPSS ÖSYM AİS tercih süreci başladı. ÖSYM tarafından yapılan duyuru gereğince, adaylar tercihlerini bugünden itibaren yapabilecektir. ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

EKPSS ÖSYM AİS tercih ekranı açıldı. Adayların, bu kılavuzda yer alan kadroları tercih edebilmeleri için 2020-EKPSS veya 2022-EKPSS'ye girmiş ya da 2020-Kura veya 2022-Kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olması gerekiyor. Peki, EKPSS tercihleri ne zamana kadar ve nasıl yapılır?

EKPSS ÖSYM AİS TERCİH EKRANI

2023 EKPSS TERCİHLERİ NE ZAMANA KADAR VE NASIL YAPILIR?

Adaylar tercihlerini 05-13 Ocak 2023 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 13 Ocak 2023 günü, saat 23.59'da sona erecektir.

EKPSS/Kura Tercih işlemleri alanına T.C. Kimlik Numaranızla şifrenizi girdikten ve "Tercih Bildir" alanına tıkladıktan sonra ekrandaki açıklamalara göre hareket ediniz. Tercih listenizdeki kadro kodlarını sırasıyla ekrandaki ilgili alana yazınız.

EKPSS tercih kılavuzu 2023! EKPSS tercih kılavuzu, kadro, branş, kontenjan listesi...

Mezun olduğunuz program/alan/dal tercih etmiş olduğunuz kadro için aranan öğrenim koşulu ile uyumlu değil ise yapmış olduğunuz tercih sistem tarafından kaydedilmeyeceğinden bir sonraki tercihinizi yazmanız sistem tarafından engellenecektir. Tercihlerinizi yazarken bu durumu göz önünde bulundurunuz. Doğruluğundan emin olduğunuz zaman yaptığınız işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırınız.

Tercihlerinizin ÖSYM'ye ulaştığından emin olmanız için ekranda "EKPSS/Kura Tercihleriniz ÖSYM'ye bildirilmiştir." ifadesini görmeniz gerekir. Bu aşamada "Yazdır" alanına tıklayarak bir çıktı alınız ve bu çıktıyı saklayınız. Bu işlemi tamamladıktan sonra https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz.

EKPSS nitelik kodları 2023! EKPSS lisans, önlisans, ortaöğretim, ilköğretim nitelik kodları listesi...

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ DUYURULMASI

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Kurumlar yerleştirme bilgilerini, elektronik ortamda mevcut erişim şifreleri ile edineceklerdir.

Bu amaçla internet erişim şifresi edinmemiş kurumların, ÖSYM Çağrı Merkezinden (444 67 96) erişim şifresi edinmeleri gerekmektedir. Bir kadroya yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğreneceklerdir.