Memur maaşlarında flaş gelişme! Ek zam ve sosyal refah artışı kapıda! En düşük maaş...

2023 memur maaşlarına yapılacak olan zam için sayılı günler kaldı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan enflasyon verilerine göre memurlara yapılacak zam oranı da böylelikle netleşmiş olacak. Bilindiği üzere memur ve memur emeklisine her 6 ayda bir zam yapılıyor. Geçen 5 aylık enflasyon verilerine göre 15.11 zam gerçekleştirilmişti. Aralık ayı enflasyon verilerinin belli olmasıyla tablolar yeniden şekillenecek. Memur maaşlarına yapılacak kallavi zam ile beraber yüzler gülecek.


MEMUR MAAŞI 3 OCAK'TA AÇIKLANACAK!

Memur maaşında kritik tarih 3 Ocak olarak açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon verilerini açıkladıktan sonra memur maaşlarına yapılacak zam oranı netleşecek.

EK ZAM VE REFAH ARTIŞI KAPIDA!

Memurlar ve memur emeklilerinin maaş artışlarını enflasyon rakamları etkileyecek. Ancak bu oranların dışında refah payının da eklenmesi gündeme geldi. Ayrıca memurlara ve emeklilere ek iyileştirme konusunda gündemde olduğu öne sürüldü. Net artışlar aralık ayı enflasyon rakamları ile kesinleşmiş olacak.

5 AYLIK VERİ YÜZDE 15.11!

5 aylık verilerin açıklanmasıyla memurlara ve memur emeklilerine yüzde 15.11 zam yapılmıştı. Tahminlerine göre 6 aylık enflasyonun yüzde 20'leri bulması bekleniyor.

Memurların ve memur emeklilerinin maaşlarına yansıyacak 3600 ek gösterge de 15 Ocak 2023'ten itibaren devreye girecek. Bu düzenleme de maaşlara yansıyacak.

BAKAN BİLGİN'DEN AÇIKLAMA

Memur maaşları hakkında konuşan Bilgin, "Bizim memur maaşlarıyla ilgili imzaladığımız madde var. Enflasyon farkını toplu sözleşmelerde veriyoruz. Bu sene de enflasyon üzerinde artış vereceğiz. Onu şimdi açıklamayayım. Son ay enflasyonu hesaplandıktan sonra belirleniyor. Aralık ayı enflasyonu açıklandıktan sonra Ocak ayında belli olacak. Aralık ayında enflasyon düşüşü devam edecek. Biz tüm bunları değerlendirerek alım gücünü destekleyecek oranda karar vereceğiz" dedi.