Ege'deki zulme tepki! Bakan Çavuşoğlu: Yunan kadar AB de suçlu

''Ölümlerde Atina kadar AB de suçlu'' Bakan Çavuşoğlu, “Çok sayıda göçmen geri itmeler, Yunanistan'ın botları delmesi yüzünden hayatını kaybetti. Ölümlerde Yunanistan kadar AB'nin de suçu var” dedi.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın göçmen politikaları hakkında çok sert ifadeler kullandı. Bakan Çavuşoğlu, "Yunanistan uluslararası hukuka aykırı şekilde ve insan haklarını ihlal ederek geri itme politikasını devam ettiriyor" diye konuştu.

Çavuşoğlu, "19 masum insanın soğuğa terk edilerek ölmesinin sorumlusu Yunanistan'dır. Yunanistan uluslararası hukuka aykırı şekilde insan haklarını ihlal ederek geri itme politikasını devam ettiriyor. Çok sayıda göçmen geri itmeler, Yunanistan'ın botları delmesi yüzünden birçok göçmen hayatını kaybetti. Yunanistan kadar AB'nin de suçu var" ifadelerini kullandı.

UMARIM UYARIRSINIZ!

"Taliban'a insan hakları dersi veriyoruz, peki Yunanistan'ı nereye koyacağız? Kim dur diyecek" diye sözlerine devam eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu şunları söyledi: "İnsan hakları savunucularının başında da Finlandiya geliyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı da Finlandiya'ya gidecek, umarım bu konuda onları uyarırsınız."

FİLİSTİN PAHASINA İSRAİL YÖNETİMİYLE NORMALLEŞMEYİZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, "İsrail ile ilişkilerimizde atılacak herhangi bir adım, herhangi bir normalleşme bazı ülkelerin yaptığı gibi Filistin davası pahasına olmaz. Oradaki (Filistin davasındaki) pozisyonumuz her zaman nettir" dedi.

BLINKEN İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Blinken ile telefonla görüştü. Görüşmede özellikle Rusya-Ukrayna gerginliği ele alınırken Çavuşoğlu, Türkiye'nin girişimleri hakkında muhatabına bilgi verdi. Blinken, Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan için geçmiş olsun dileklerini iletti. ABD Dışişleri "Erdoğan'ın Ukrayna krizinin diplomatik çözümü noktasındaki girişimini yakından takip ediyoruz" açıklaması yaptı.