Edepsiz propagandist tutuklandı

Sedef Kabaş mahkemede tutuklandı! Hadsiz hakaretlere Ankara'dan sert tepki. Bir TV programında Başkan Erdoğan için hakaret içeren sözler söyleyen gazeteci Sedef Kabaş tutuklandı.

Gazeteci Sedef Kabaş, bir televizyon programında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik kullandığı ağır hakaret içeren sözleri nedeniyle gözaltına alındı. Polis nezaretinde evinden alınan Kabaş, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

TERS KELEPÇE NUMARASI

Sedef Kabaş'ın adliyeye götürülürken, kelepçesiz olduğu halde, ters kelepçe izlenimi yaratmak için ellerini arkasına aldığı görüldü.

Öte yandan Kabaş'ın sözlerine siyasilerden sert tepkiler geldi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Siyasetin de muhalefetin de gazeteciliğin de bir ahlakı vardır. Bu ahlakı bu ülkeye çok görenler, kendilerine saygıları olmayan zavallılardır. Bir sözde gazeteci, nefret saçmak dışında bir hedefi olmayan bir televizyon kanalında arsızca Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ediyor! Bu arsızlığı, bu ahlaksızlığı en sert şekilde kınıyorum. Üzülerek görüyoruz ki ülkemizde marjinal bir kesim günden güne radikalleşiyor, radikalleştikçe kamusal alanda öfke nöbetleri geçiriyor. Bu unsurlar her platformda seri yalanlar söyleyip, gazetecilik adı altında ucuz dedikodular yapıyor, hakaretler ediyorlar. Hakaret bir hak, bir özgürlük değil, bir suçtur.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Cumhurbaşkanımızın şahsına ve Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik hakaret dolu sözler, söyleyenin zavallı ve müptezel halini ortaya koymuştur. Bu aziz millet, hadsizlere inat Cumhurbaşkanımıza da onun makamına da sahip çıkmaya devam edecek.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı hedef alan, edepten nasipsiz, çirkin sözleri lanetliyorum. Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Hakareti, terbiyesizliği ve ahlaksızlığı meslek edinen bir şahsın çirkin üslubuyla Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Cumhurbaşkanlığı makamına ettiği hakaret aynı zamanda aziz milletimizin iradesine ve değerlerine alçakça bir saldırıdır.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 'İnsanı hayvandan ayırt eden edeptir' demiş Şems-i Tebrîzî... Edebini, insanlığını kaybetmişler, sıra sıra dizilmiş, debelendikleri haset ve hakaret çukurundan Milletin Adamı'na edepsiz laflar etmişler. Sedef, edepsiz, yanında oturup arkasına sığınanlar daha edepsiz...

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş'ın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılık sözlerle hedef alması muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayeliktir. Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz. Milletin oylarıyla seçilmiş seçilmiş Cumhurbaşkanımıza, devletimizin başına bu çirkin üslupla hitap millete ve milli iradeye hakarettir. "

HAKARETİN ADI 'DEYİM' OLDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sedef Kabaş'a destek verdi. Kılıçdaroğlu, Kabaş'ın ettiği hakaretlerin 'deyim' olduğunu öne sürdü. Öte yandan sosyal medyada #HaddiniBilSedefKabas' etiketi altında pek çok paylaşım yapıldı.

AK PARTİ'DEN ÜÇ İSME SUÇ DUYURUSU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, "Bir televizyon kanalında Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımıza dönük kabul edilemez, ahlaksız ifadeler sebebiyle AK Parti teşkilatları olarak tüm ülke genelinde Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu için suç duyurusunda bulunacağız. Kamuoyuna saygıyla duyururuz" dedi.