E OKUL MEB LGS SONUÇ EKRANI! 2022 LGS sonuçları açıklandı!

E OKUL MEB LGS sonuç ekranı açıldı. LGS kapsamında merkezi ve yerel yerleştirme sonuçlarının ''meb.gov.tr'' ile ''sonuc.meb.gov.tr'' internet adresleri üzerinden açıklandığını bildirildi. Sınav sonuçlarını bekleyen adaylar heyecanla sonuç ekranına giriş yapmaya başladı. İşte LGS yerleştirme sonucu sorgulama sayfası...

2022 LGS sınav sonuçları erişime açıldı. MEB tarafından verilen bilgiye göre,1 milyon 8 bin 139 öğrenci ilk yerleştirme için tercihte bulundu. Bu öğrencilerden 951 bin 703'ü yani yaklaşık yüzde 95'i tercih ettiği okullardan birine yerleştirildi. Sınava katılan adaylar sonuç ekranına giriş yapmak istiyor. İşte E OKUL MEB LGS SONUÇ EKRANI...

E OKUL MEB LGS SONUÇ EKRANI

LGS SONUÇLARI AÇIKLANDI

2022 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirme Sonucu öğrencinin T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerinin girilmesi halinde görüntülenebiliyor.

LGS boş kontenjanlar açıklandı mı, boş kontenjan sorgulama nasıl yapılır? 2022 LGS yerleşemeyenler ne yapacak?

SINAVLI OKULLARDA DOLULUK ORANI YÜZDE 99

Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının kontenjanlarında, bu yıl 2021'e göre önemli bir artış sağlandığına işaret eden Bakan Özer, "Bu artışla eş zamanlı olarak bu kurumların doluluk oranları da önemli oranda arttı. 2021'de yüzde 95 olan doluluk oranları yüzde 98,4'e ulaştı. Fen lisesi ve sosyal bilimler liselerinin tüm kontenjanları doldu, diğer sınavla öğrenci alan liselerde ise doluluk oranları yüzde 95 ve üzerine çıktı. Özellikle mesleki ve teknik Anadolu liselerinin doluluk oranları 2021 yılında yüzde 77 iken bu yıl yüzde 95'e ulaştı. Bu da mesleki ortaöğretimde yaşanan dönüşümün öğrenci tercihlerine de yansıdığının bir göstergesi." ifadelerini kullandı.

Sınavsız yerleşen öğrencilerin yüzde 94'ü ilk üç tercihinden birine yerleşti

Liseye geçişte öğrencilerin yaklaşık yüzde 85'inin ortaöğretim kurumlarına yerel olarak yerleştirilmesinin, bu yerleştirme türünü oldukça önemli hale getirdiğinin altını çizen Özer, şu açıklamalarda bulundu:

"Yerel yerleştirmede, 2019'da öğrencilerin yüzde 91'i tercihlerindeki ilk üç okuldan birine yerleşirken bu oran 2020'de yüzde 92'ye çıktı, 2021'de ise yüzde 92 düzeyinde sabit kaldı.

2022'de ise yerel yerleştirmede öğrencilerin ilk üç tercihine yerleşme oranı yüzde 94'e ulaşarak, son 4 yılın en üst düzeyine ulaştı. Dolayısıyla bu sonuç, LGS'de her yıl yapılan iyileştirmelerle öğrencilerin öncelikli tercihlerine yerleşme oranlarının artırıldığını açıkça gösteriyor."

LGS 2. tercihler ne zaman? LGS 1. nakil tercihleri başladı mı, nasıl yapılır?

İLK TERCİHİNE YERLEŞME ORANI YÜZDE 55'E YÜKSELDİ

Benzer bir iyileşmenin, ilk tercihine yerleşme oranlarında da görüldüğünü bildiren Özer, "İlk tercihine yerleşme oranı 2019 ila 2021 yıllarında yüzde 49-52 arasında değişirken bu oran, bu yıl yüzde 55'e yükseldi. Bir diğer ifadeyle sınavsız yerel yerleştirmede öğrencilerin yarısından fazlası en öncelikli tercihlerine yerleşebildi. Bu, yerel yerleştirmenin hangi ölçüde iyileştirildiğinin diğer bir göstergesi." diye konuştu.