Duvarı yıktı, bina çöktü! Enkazdaki 21 kişi sağ kurtuldu

Çöken binada mucize! Enkazdaki 21 kişi sağ kurtuldu. Malatya'daki binanın, boş fırının yanında bulunan lokantaya dahil edilmesi için kontrolsüz tadilat yapılırken çöktüğü ortaya çıktı.

AA-DHA

Malatya Yeşilyurt'ta önceki gün altında dükkânlar bulunan, üst katında kıraathane olan 2 katlı bina çöktü. 447 kişiden oluşan kurtarma ekibi zamana karşı yarıştı. Göçük altındaki 13 kişi yaralı kurtarıldı, hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan 8'i tedavilerinin ardından taburcu edilirken diğer 5 kişinin de sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Gece boyunca enkazda arama yapıldı. Ancak aranan 8 kişinin de kendi imkanlarıyla dışarı çıktığı saptandı.

Enkazdan çıkarılan Mehmet G., adliyeye ayağı alçılı halde getirildi.

İKİ DÜKKANI BİRLEŞTİRMİŞLER

Çöken binanın altında tadilat yapıldığı, boş fırının bitişiğindeki lokantaya dahil edildiği, duvV arın yıkılmasıyla binanın ağırlığı taşıyamayarak yıkıldığı saptandı. Enkaz altından çıkarıp tedavisi tamamlanan lokanta sahibi Hikmet Doğan ve yanında çalışan Zeki A. ile Mehmet G. tutuklandı. Sıhhi tesisatçı Sebahattin C. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

DEPREM OLUYOR SANDIM

Enkazdan çıkarılan İbrahim Uçak, dehşet anlarını anlattı: "Deprem oluyor gibi çatırtı sesleri geldi, bina çöktü. Bacağıma beton düştü, kırıldı. Çok korktum, öleceğimi düşündüm."