Dünyayı dolaştı, Çin'e geri döndü

Çin'in başkenti Pekin'de ilk kez 22 Nisan'da görülen Omicron varyantını taşıyan yerel kaynaklı vakaların yol açtığı salgın sürüyor.

Kentte son 24 saatte hastalık belirtisi gösteren 61, göstermeyen 13 vaka tespit edildi. Kentte hastalık belirtisi gösteren vaka sayısı önceki güne kıyasla iki kat arttı. Vakaların yoğun olduğu, Çaoyang ve Şunyi ilçelerinde yaşayanlara getirilen hareket kısıtlaması devam ediyor. Her iki ilçede de toplu taşıma hizmeti durdurulurken parklar ve kamusal alanlar erişime kapatıldı, insanlara evlerinden çıkmamaları bildirildi.

KARANTİNA GENİŞLİYOR

Kentte ana okulları ile ilk ve orta dereceli okulların çevrim içi eğitimi, restoranların yalnızca sipariş hizmeti vermeyi sürdüreceği, spor salonları ve sinemaların kapalı kalacağı belirtildi. Nüfusu 21 milyonu aşan metropolde, Şanghay'dakine benzer bir kapanmayı gerektirecek yayılma ihtimali kaygı yaratıyor. Çin'de son 24 saatte 3 bin 545 vaka tespit edildi.

1 AY TELEFON KULÜBESİNDE YAŞADI

Çin'in Şanghay kentinde artan vakalar nedeniyle sıkı bir karantina uygulanıyor. Kente gelen bir kadın kapanma nedeniyle köpeğiyle birlikte yaklaşık bir ay boyunca telefon kulübesinde yaşadı. 29 Nisan'da yerel yetkililer onu kulübeden çıkardı. Esquire China, "Telefon kulübesindeki kadın hiçbir eşyasını yanına alamadı. Sadece köpek yavrusuna sarıldı, yalın ayak yürüdü ve güneye gitti" diye yazdı. Kadının saçını yıkamak için elektrikli su ısıtıcısı kullandığı, tuvalet ihtiyacını ise siyah plastik torbalarla giderdiği belirtildi.