‘Dünyanın rotası' İstanbul'a döndü

İGA dünya havacılık sektörünün en prestijli organizasyonlarından olan Routes World'ün 2023'teki resmi ev sahibi oldu. Bu organizasyonla global havacılık sek-töründen 4 bine yakın üst düzey yöneticinin İstanbul'u ziyaret etmesi bekleniyor.

Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı olan İGA İstanbul Havalimanı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Türk Hava Yolları iş birliğiyle Routes World'e 2023 yılında resmi olarak ev sahipliği yapmaya hak kazandı. İlk kez düzenlendiği 1995 yılından bu yana ev sahipliği için dünyanın önde gelen havalimanları ve destinasyonlarının zorlu bir rekabet sürecinden geçtiği Routes etkinlikleri, uluslararası havacılık endüstrisinin en prestijli organizasyonlarından biri olarak kabul ediliyor.

28'İNCİ KEZ YAPILACAK

Etkinlik; havayolları, havalimanları ve destinasyonların gelecekteki hizmetlerini planlamaları ve müzakere etmeleri için bir buluşma merkezi sağlıyor. 2023'te 28'incisi gerçekleştirilecek olan buluşmanın, havacılık sektörünün toparlanma sürecinde önemli bir rol oynaması bekleniyor. İstanbul'a ise küresel bir aktarma merkezi olmanın ötesinde, doğrudan destinasyon olma ve özellikle düşük maliyetli havayolu şirketlerini cezbetme fırsatı sunuyor.

ÖNEMLİ BİR EVSAHİPLİĞİ

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Genel Müdürü Yalçın Lokmanhekim, bu organizasyonun İstanbul'un tanıtımına yapacağı katkının çok büyük olacağına dikkat çekerken, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ise Türk Hava Yolları olarak Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında gerçekleşecek Routes World 2023 etkinliğine ev sahipliği yapacak olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Ekşi sözlerine şöyle devam etti: Kıtalar, kültürler ve insanlar arasında köprü kurma vizyonumuz doğrultusunda ve her geçen gün büyüyen ağımızla, küresel hava taşımacılığında öncü pozisyonumuzu güçlendiriyoruz. Ana üssümüz İstanbul'un sahip olduğu potansiyelle dünya turizminde öne çıkmasına katkı sağlayacak Routes World 2023 etkinliği, bizim için önemli bir ev sahipliği olacak.

KAPASİTE AVANTAJA ÇEVRİLECEK

Routes CEO'su Steven Small ise konuşmasında "2026 yılı itibarıyla 100 milyon yolcuya ulaşma hedefi, İstanbul Havalimanı'nın yeni bir havalimanına taşınmanın getirdiği kapasiteyi avantaja çevirmeye hazır olduğunu gösteriyor" yorumunda bulundu.

SOSYAL MEDYADA 1.1 MİLYAR ERİŞİM

Yalçın Lokmanhekim konuşmasında Türkiye'nin TGA aracılığıyla 140 ülkede yoğun bir şekilde tanıtım faaliyeti gösterdiğine dikkat çekerek, "TGA geçen yıl aralarında yabancı basın mensupları, influencerlar, kanaat önderleri ve seyahat acentalarının da olduğu 3 bin 770 kişiyi Türkiye'de ağırladı. Bu ağırlamalar sonrası yapılan paylaşımlar sonucu sadece sosyal medyada yaklaşık 1.1 milyar erişim elde edildi. Goturkiye kanalıyla da 10 ayrı dilde ülkemizi, destinasyonlarımızı ve turizm ürünlerimizi tanıtıyoruz" dedi.

2026 YILINDA 100 MİLYON YOLCU HEDEFİ

İGA İstanbul Havalimanı CEO'su Kadri Samsunlu ise İGA İstanbul Havalimanı'nın havacılık sektöründe oyun kurucu pozisyonunu daha da güçlendirdiğine dikkat çekerek, "Routes World 2023'de Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına yakışır bir ev sahipliği yapacak olmaktan mutluluk duyuyoruz. 2023'ün ikinci yarısında, 2019 yolcu sayısına ulaşacağız, sonraki hedefimiz ise en geç 2026'da 100 milyon yolcuya ulaşmak. Routes World, bu takdiri artıracak ve İGA'yı daha yukarı taşıyacak bir etkinlik" dedi.

4 BİN HAVACILIK PROFESYONELİ GELİYOR

Kadri Samsunlu sözlerine şöyle devam etti: "Her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce havacılık temsilcisini bir araya getiren ve havacılık otoriterlerinin görüşlerini paylaştığı Routes World ile 2023'te 4 bine yakın global üst düzey havacılık sektörü yöneticisi şehrimize gelecek. İstanbul'un potansiyelini gözler önüne serecek olan bu önemli buluşma ile İGA İstanbul Havalimanı'nın küresel aktarma merkezi olma konumunu güçlendirmek ve ülkemizin bu büyük potansiyelini göstermek için sabırsızlanıyoruz."