Dünya Çocuk Hakları Günü mesajları ve sözleri! 20 Kasım Dünya Çoçuk Hakları Günü nedir, ilk ne zaman kutlanmaya başlandı?

20 Kasım UNICEF, gençler ve ortaklarımızın Çocuk Haklarına Dair Sözleşme'nin imzalanmasının yıl dönümünü kutladıkları özel bir gündür. Bu yıl Dünya Çocuk Günü, tarihin benzersiz ve zorlu bir anında gerçekleşiyor. Her Çocuk ırk, din ve kasttan bağımsız olarak özeldir. Bu Çocuk Günü'nde onlara bolca sevgi ve pozitiflik katın ve onlara dünyaya nasıl daha nazik olunacağını öğrettiğinizden emin olun. İşte Dünya Çocuk Hakları Günü mesajları ve sözleri!

Dünya Çocuk Günü, 20 Kasım'da tüm dünyada kutlanır. Her yıl 20 Kasım'da kutlanan Dünya Çocuk Hakları Günü için kutlama mesajları sözleri araştırılıyor. Sizlerde arkadaşlarınızla, çevrenizle paylaşmak için bazı mesajları, dilekleri, şiirleri, WhatsApp'a yada sosyal medya İnstagram, Facebook durumlarına paylaşabileceğiniz en güzel Dünya Çocuk Hakları Günü mesajları ve sözlerine bu haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Peki 20 Kasım Dünya Çoçuk Hakları Günü nedir, ilk ne zaman kutlanmaya başlandı?

DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ İLK NE ZAMAN KUTLANDI?

1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde kutlanmaktadır. Dünya Çocuk Hakları Günü 20 Kasım 2021 tarihinde kutlanıyor. Bu özel gün içerisinde dünya çocuklarının haklarını hatırlamak ve hatırlatmak isteyen kişiler çeşitli platformlar aracılığıyla Dünya Çocuk Hakları Günü mesajlarını paylaşmayı sürdürüyor.

DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ SÖZLERİ

Çocuklar geleceğin teminatıdır.

Çocuklar çiçektir

Çocuklar donmamış beton gibidir. Üzerlerine ne düşerse iz bırakır.

Çocuk, ulusun en kutsal varlığıdır.

Çocukların nasihata değil, iyi örneğe ihtiyaçları vardır.

Çocuk bugünün yarını, yarının umududur.

RESİMLİ, EN GÜZEL DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ MESAJLARI 2021

Dünya üzerindeki her çocuğun eşit sağlık, yaşam, barınma ve eğitim hakkına sahip olması dileğiyle... Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun.

Geleceğin nesilleri çocukların hakkını savunmak bizim en büyük görevlerimizden biri... Her çocuğun Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun.

Dünyanın en masum varlıkları çocuklara hakları olan zemini sağlamak bizim görevimiz. Bunun bilincine varmak dileğiyle. Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun...

Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nde yer alan tüm maddelerin gerçekleşebilmesi ümidiyle...

Unutmayın dil, din, ırk ve tüm ayrıcalıklar farketmeksizin temel çocuk hakları dünya üzerindeki her çocuğun hakkıdır. Kutlu olsun Dünya Çocuk Hakları Günü...

Büyüklerin aldığı kararların çocukları olumsuz etkilemesinin önüne geçmek için Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme'nin önemini unutmamalı...

Kutlu olsun dünyadaki tüm çocuklarının hakkı. Kutlu olsun Dünya Çocuk Hakları Günü...

Sağlık, yaşam, barınma ve eğitim her çocuğun hakkıdır. Her platformda bunu unutmamalı, unutturmamalı...