2022 Doğal gaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Doğal gaz yardımı kapsamında başvuru süreçleri devam ederken aynı zamanda ödemelerin yapılacağı tarih merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca düzenlenen Doğal gaz yardımı başvuruları E Devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Uygulamayla ihtiyaç sahibi ailelere yılda toplam 450 lira ile 1150 arasında yardım yapılması bekleniyor. Peki Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yatacak? 2022 Başvurusu nasıl yapılır?

Doğal gaz tüketim desteği hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere verilecek. 450 lira ile 1150 arasında yardım yapılması öngörülen ihtiyaç sahibi aileler doğal gaz yardımı başvurularını E Devlet üzerinden yaptıktan sonra PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek bu destekten yararlanabilecek. Peki Doğalgaz yardımı başvuruları nasıl yapılır, ödemeler ne zaman hangi tarihte yapılacak?

DOĞAL GAZ YARDIMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılacak değerlendirme sonrasında başvurusu kabul edilen vatandaşlar, destekten yararlanmaya hak kazanacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarının kriterlerine uyan 4 milyon hane için verilecek destek tutarı, hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında değişiklik gösterecek.

Başvurusu onaylananlar PTT'ye gidip faturalarını ibraz edecek.

Sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya yaşamlarını cihaza bağlı sürdüren kişilerin yaşadığı hanelere yüzde beş ek ödeme yapılacak.

Doğalgaz tüketim yardımı miktarı, iki defada ödenmek üzere yılda toplam 450 lira ile 1150 arasında değişecek.

Ödemeler Mart ve Ekim aylarında yapılacak.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen haneler, e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Doğalgaz fatura yardımı için de e-devlet kaydı olmayan vatandaşlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile kendilerine en yakın sosyal hizmet merkezlerine müracaat edebilecek.

Doğalgaz desteği başvurusu için öncelikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı E-Devlet ekranı üzerinden sosyal yardım formunun doldurulmuş olması gerekmektedir. Sosyal yardım formu doldurulmayan vatandaşların başvurusu değerlendirme dışı kalabilecektir.

DOĞAL GAZ YARDIM BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

DOĞALGAZ YARDIMI KİMLER ALABİLECEK?

Doğal gaz yardımı ödemelerinin üçer aylık dönemler halinde yılda iki kez (mart ve ekim) gerçekleştirilmesi planlanıyor. -Başvurusu kabul eden vatandaşlar, PTT'ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek ödeme alabilecek.

Bakan Yanık desteğin kimlere, ne şekilde yapılacağını şu sözlerle dile getirmişti:

"Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet'ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yatırılacak."