e Devlet Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? 2022 Doğalgaz desteği parası ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardımı başvuru süreci ödeme tarihleri merak konusu oldu. Bilindiği üzere yapılan zamların ardından bir çok vatandaş aylık doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşların doğalgaz faturası ödeme yardımı ile ilgili haklarını ve ihtiyaç duyduklarında nereden yardım alabileceklerini bilmeleri önemlidir. Peki Doğalgaz yardımı e Devlet başvurusu nasıl yapılır? Ödemeler ne zaman yapılacak?

Doğalgaz ve yakıt yardımları düşük gelirli ailelerin gündeminde yer alan konular arasında. İhtiyaç sahibi uygun hanelere kış aylarında doğalgaz faturalarının bir kısmını ödemede yardım sağlanacağı açıklanmıştı. Geçtiğimiz ay E Devlet üzerinden başvuruların başladığı "Doğalgaz yardımı başvuruları nasıl yapılır, ödemeleri ne zaman yapılacak, başvuru süreci nasıl olacak? " sorularına yanıt aranıyor.

Doğalgaz yardımı başvuruları vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor. İhtiyaç sahiplerine verilen doğalgaz desteği başvuru işlemleri 18 Şubat'tan bu yana yapılıyor. 4 milyon aileye 450 ve 1150 TL arasında değişen yardım yapılması beklenirken konuyla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, detayları kamuoyuyla paylaştı.

Doğalgaz yardımı başvuruları şubat ayı itibariyle başlamıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğalgaz yardımı başvuru ve ödeme sürecinin detaylarını kamuoyuyla paylaşmıştı. İllerin sıcaklıklarına göre yapılacak doğalgaz desteğinin 450 lira ile 1150 lira arasında değişeceği bildirilmişti. Ödemelerin mart ve ekimde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen haneler, e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Doğalgaz fatura yardımı için de e-devlet kaydı olmayan vatandaşlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile kendilerine en yakın sosyal hizmet merkezlerine müracaat edebilecek.

DOĞALGAZ ÖDEMELER NE ZAMAN?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılacak değerlendirme sonrasında başvurusu kabul edilen vatandaşlar, destekten yararlanmaya hak kazanacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarının kriterlerine uyan 4 milyon hane için verilecek destek tutarı, hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında değişiklik gösterecek.

Doğalgaz yardımı ödemelerinin üçer aylık dönemler halinde yılda iki kez (mart ve ekim) gerçekleştirilmesi planlanıyor. -Başvurusu kabul eden vatandaşlar, PTT'ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek ödeme alabilecek.

Ödemelerin Mart ayı içerisinde yapılacağını hatırlatan Bakan Yanık, "İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Isıl harita baz alınarak iki dönemlik belirlediğimiz destek tutarımız 450 TL - 1.150 TL arasında değişecek" ifadelerini kullandı.

İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği olan bütün vatandaşların destekten yararlanabileceğini bildiren Bakan Yanık şunları söyledi:

DOĞALGAZ FATURA YARDIMI ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

"Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet'ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yatırılacak."