Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Teröre karşı güvenlik NATO konsepti olmalı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerinin anlaşılması gerekiyor. Terörle mücadelenin net şekilde stratejik konseptte yer almasını istiyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Polonya ve Romanya Dışişleri Bakanları ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelikleriyle ilgili net konuşan Çavuşoğlu şunları söyledi: "NATO'nun güvenliği, NATO içinde dayanışma hepimiz için önemli, tüm müttefikler için geçerlidir. Müttefik olmak isteyenler için de geçerlidir. Biz Finlandiya ve İsveç'in güvenlik endişelerini anlıyoruz ama NATO içinde birçok müttefiğimizin açık biçimde söylediği gibi herkesin Türkiye'nin de meşru güvenlik endişelerini anlaması gerekiyor. O nedenle zaten terörle mücadelenin net şekilde stratejik konseptte yer almasını istiyoruz. Sonuçta bizim niye karşı çıktığımızı herkes biliyor. Bizim talebimiz gayet meşru, net. Bu ülkelerin teröre yönelik desteği kesmeleri gerekiyor. Ayrıca bize yönelik savunma sanayii kısıtlamalarının sonlandırılması gerekiyor. Gayet açık, net."

İSRAİL VE MISIR İLE NORMALLEŞECEĞİZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile görüştü. Çavuşoğlu Körfez bölgesindeki gelişmelerle ilgili şunları kaydetti: "Bizim aramızdaki bölünmelerin kimseye faydası yok. İsrail ile görüş ayrılığımız olan konular belli ama diyaloğun faydasını gördük. Bu diyalog devam edecek. Mısır ile önümüzdeki dönemde ileri adımlar atacağız. BAE ile Afrika'da nasıl işbirliği yapabileceğimizi görüştük. Kapsamlı ticaret anlaşmasını yıl sonuna kadar imzalayacağız."