DGS soruları zor muydu, kolay mıydı? DGS soruları nasıldı?

DGS soruları hakkında detaylar merak edildi. Dün sabah saat 10:15'te başlayan sınav için toplamda 135 dakika süre verildi. Adaylar çoktan seçmeli sorulara cevap verdi. DGS soruları nasıldı? DGS soruları zor muydu, kolay mıydı?

DGS sınavı dün düzenlendi. Binlerce aday 2 yıllık önlisans eğitimini 4 yıllık lisans eğitimine tamamlamak istiyor. Bunun ardından ÖSYM tarafından düzenlenen sınava katılım sağlıyor. DGS soruları nasıldı? DGS soruları zor muydu, kolay mıydı?

DGS SORULARI NASILDI?

DGS'de de Türkçe zorlamış sanırım. Gerçekten gün geçtikçe sınavı zorlaştıracağınıza insanların ana dilini daha kapsamlı öğrenebilmesi için çalışmalar yapın. Mesela kitap fiyatlarını düşürerek buna başlayabilirsiniz

Dgs sınavı türkçe soruları sağolsun 2 tane roman okumuş kadar oldum

Hiçbir insan geçmişini özlemez geçmişteki mutlu kişiliğini özler sorusundan sonra odaklanamadim

#dgs2022

DGS BARAJ PUANI KAÇ?

DGS'de baraj puanı kalktı bunun yerine ham puan uygulaması bulunuyor. DGS'de öğrenciler sözel, sayısal ya da eşit ağırlık alanlarında aldıkları puanlara göre tercihlerde bulunuyor. Sözel öğrencisinin sayısaldan, sayısal öğrencisinin ise sözelden en az 0,5 ham puan alması gerekiyordu.

Bu kural 2021 yılı itibariyle değiştirildi. 2021 DGS'den itibaren öğrencilerin her iki testten 1 ham puan alması gerekiyor. Sözel öğrencisi sayısaldan, sayısalcı sözelden 1 ham puan almazsa DGS puanı hesaplanmıyor.

DGS'ye kaç kişi giriyor? 2022 bu yıl DGS sınavına ne kadar kişi başvurdu ve sınava girdi?