DGS sonuçları açıklandı mı? DGS sonuçları erken açıklanır mı?

DGS sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. ÖSYM tarafından DGS sınavı 16 Temmuz'da yapıldı. Sınava katılan binlerce aday büyük bir merakla sonuçların ne zaman açıklanacağını öğrenmek istiyor. Peki, DGS sonuçları erken açıklanır mı? DGS sonuçları açıklandı mı?

ÖSYM takvimine göre 2023 Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) 16 Temmuz 2023 tarihinde uygulandı. Sınava katılan önlisans mezunları öğrenimlerini 4'e tamamlayarak lisans diploması almak istiyor. Bunun için DGS'de istenilen fakülte ve bölüm için yeterli puanın alınmış olması gerekiyor. Peki, DGS sonuçları erken açıklanır mı? DGS sonuçları açıklandı mı?

DGS SONUÇLARI ERKEN AÇIKLANIR MI?

DGS sonuçları henüz açıklanmadı. DGS sonuç tarihi ÖSYM takviminde 11 Ağustos 2023 olarak yer aldı. Buna göre bu hafta cuma günü sonuçlar adayların erişimine açılacak. Sonuçların erken açıklanma gibi bir durumun olması halinde son dakika gelişmesi olarak haberimiz içerisine eklenecektir.

SONUÇLAR NASIL SORGULANACAK?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Adayın sınav sonuç bilgisinde;

a) Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları

b) Ön lisans başarı puanı

c) 2023-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) yazılı olacaktır. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur.

Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.