DGS 2023 ne zaman yapılacak? Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru tarihi belli oldu mu?

YKS sınav takviminin belli olması ile özler DGS tarihlerine çevrildi. İki yıllık öğrenimini dörde tamamlamak isteyen öğrenciler DGS sınavının ne zaman yapılacağını ve başvuruların ne zaman alınacağını araştırıyor. Peki, DGS 2023 ne zaman yapılacak? Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru tarihi belli oldu mu?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınav ve başvuru tarihi merak ediliyor. Önlisans son sınıf okuyan ve mezun olan öğrenciler öğrenimlerini dörde tamamlamak için DGS sınavına katılacaklar. Peki, DGS 2023 ne zaman yapılacak? Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru tarihi belli oldu mu?

2023 DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

İlk açıklanan ÖSYM takviminde Dikey Geçiş Sınavı için tarih 16.07.2023 olarak açıklanmıştı. Ancak ÖSYM sınav takviminin geri çekilmesi ile DGS sınavı tarihi de geri çekilmiş oldu.

Yeni DGS sınavının açıklanması halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

2023 DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

2023 DGS başvuruları 26.05.2023 ile 05.06.2023 tarihi olarak açıklanmıştı. Yeni başvuru tarihlerinin açıklanması halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

DGS SINAVI HAKKINDA

Dikey Geçiş Sınavı, 2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavın adıdır.