DGS 2022 ne zaman yapılacak? DGS başvuru tarihi açıklandı mı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanan sınav her yıl düzenleniyor. 2021 yılında DGS'ye giremeyen ya da girip yerleşemeyen adaylar, şanslarını bir kez daha deneyecek. Peki, DGS 2022 ne zaman yapılacak? DGS başvuru tarihi açıklandı mı? İşte konu hakkında detaylar...

DGS 2022 sınavına katılım sağlayacak olan adaylar, araştırmalarında konuya yer veriyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanan sınava, iki yıllık üniversite eğitimlerini dört yıllık bir lisans eğitimi ile tamamlamak isteyenler katılım sağlıyor. DGS 2022 ne zaman yapılacak? DGS başvuru tarihi açıklandı mı?

DGS 2022 NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS 2022 ne zaman yapılacağı henüz belli olmadı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2022 sınav takvimini açıklayınca net tarihi haberimize ekleyeceğiz.

DGS'YE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Lisans programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki bütün mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvuruda bulunabilmektedirler.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denklik belgesi kabul edilen adaylar da Dikey Geçiş Sınavı DGS'ye başvurabilmektedirler. DGS başvuruları elektronik ortamda veya bizzat ÖSYM bürolarından da yapılabilmektedir. Adayların izleyeceği yollar ÖSYM tarafından her yıl açıklanan kılavuzda ayrıntılı olarak yer almaktadır.