Devrim niteliğinde hava araçları geliştiriyoruz

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin silahlı insansız hava araçlarında (SİHA) yakaladığı başarıya değindi.

Türkiye'nin silahlı insansız hava araçlarında (SİHA) yakaladığı başarıya değinen Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, "Şimdi daha ileri gidiyoruz. Kısa pistli gemilerden, uçak gemilerinden kalkıp inebilen SİHA'lar ve insansız savaş uçakları muharebe alanında devrim oluşturacak. Bu hava araçlarını geliştiriyoruz" dedi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından gerçekleştirilen Milli Teknoloji Hamlesi Programı'nda konuşan Bayraktar, "2000'li yılların başında İHA'ları kimse bilmezken ilk milli uçuş bilgisayarını geliştirdik. 2007'de Bayraktar Mini İHA, 2014'te dünyaya nam salmış Bayraktar TB2 ve 2019'da da Akıncı'yı geliştirdik. Bu teknolojiyi şu an dünyada 3 ülke geliştirebiliyor" diye konuştu.

FİLOLAR HALİNDE UÇUYOR

Selçuk Bayraktar, geliştirilen yeni nesil teknolojiyle Türkiye'nin muharebe tarihinde devrim yapacağını kaydederek, şunları söyledi: "Bayraktar TB2 SİHA'lar filolar halinde uçarak muharebe doktrinlerini değiştiriyor. Bugün gördüğünüz savaş uçakları üretilen son insanlı muharebe araçları olacak. Bundan sonra hepsi insansız olacak. Bizim için en büyük avantajlardan biri, ülkemizin dışlandığı F-35 projesi. Bu adım, daha gelişmişini elde etmek için ayağımıza gelen en büyük fırsat olabilir."

10 SENE SONRASININ TEKNOLOJİSİ

Milli Teknoloji Hamlesi Programı'nda konuşan Selçuk Bayraktar, "10 sene sonrasının teknolojisini geliştiriyoruz" ifadelerini kullandı.