Devlet Bahçeli'den Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki: Tarihimize kirli demek namertlik, nankörlük

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi: “Emojiyi, ergenler gibi davranmayı bırak. Emelin ne, onu söyle. Çıkıp özür dile. Aksi takdirde tarihimize kirli demenin sonuçlarına katlanırsın.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu:

SAĞLIKÇIYA 5 MÜJDE: "Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 5 müjdenin yerinde olduğunu kanaatindeyiz. MHP ve Cumhur İttifakı sağlığımızı emanet ettiğimiz hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarının destekçisidir."

YÜZKARALARI: "Kovid'n şiddetlendiği dönemde vatandaşımızı korkuya sevk eden, endişeye sevk eden küçük bir azınlığın kara propagandalarını da unutmuş değiliz. TTB'nin bu kara propagandanın sevk ve idaresinin yapıldığı yer olarak karşımızdadır. Bunlar mesleğe başlarken ettikleri Hipokrat yeminini çiğneyen yüzkaralarıdır."

DÖNÜŞLERİ OLMASIN: "Şimdi de diyorlar ki hekimlerimiz Türkiye'yi terk ediyorlarmış. Kalbi vatan sevgisiyle çarpan hekimlerin gittiği yok. TTB'ye bakarsak, Türkiye sağlıkta çoktan iflas bayrağını çekmiştir. Gitmesi gereken varsa TBB yönetimine çöreklenmiş bir avuç Türkiye karşıtıdır. Gidişleri olsun da dönüşleri olmasın. Bunlar dışında giden olursa keyifleri bilir."

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI: "Türkiye barış için olağanüstü çaba gösteriyor. Türkiye aktif diploması ile dünya gündeminde. Antalya'da kurulan masa yuvarlak falan değildir, bu masada zillet değil iki ülkenin barışı ele alınmıştır. Antalya Zirvesi beklediğimiz barış sürecinin ilk basamağı olacaktır."

EMOJİ TEPKİSİ: "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 9 Mart günü Diyarbakır'a gitmesi, es geçilecek görmezden gelinecek bir alçalma hali değildir. Kılıçdaroğlu'na 3 soru sordum. Bizim bir mesajımızı alıntılayarak emojiyle cevap vermiş. Ne demekse bu emoji? Sayın Kılıçdaroğlu emojiyi bırak, ergenler gibi davranmayı bırak. Emelin ne, onu söyle."

ÇIK ÖZÜR DİLE: "Tarihimize kirli demek namertliktir, nankörlüktür. Kılıçdaroğlu kendisiyle, kendi tarihiyle yüzleşebilir. Yozgat'ta başka Diyarbakır'da başka konuşan bir siyasetçiye güven olmaz. Kılıçdaroğlu çıkıp özür dilemelidir. Aksi takdirde tarihimize kirli demesinin sonuçlarına katlanacaktır."

Akşam Gazetesi, Kılıçdaroğlu'nun skandal sözlerini manşetten duyurmuştu.

MHP'DEN 'TÜRKİYE ETİK KURULU' TEKLİFİ

MHP Siyasi Etik Kurulu Başkanlığı, Cumhurbaşkanı'ndan kamuda yeni göreve başlayan personele kadar, tüm kamu çalışanlarının uyması gereken etik davranış ilkelerini içine alan kanun teklifi hazırladı. MHP grubu tarafından bu ay TBMM'ye sunulması planlanan teklifin içeriği şöyle:

● "Türkiye Etik Kurulu" oluşturulsun.

● Mevcut Kamu Görevlileri Etik Kanunu'nun kapsamı genişleşin.

● Siyasi etik, yargısal etik ve kamusal etik kuralları belirlensin.

● Kurul, yasama, yürütme ve yargı görevlileri ile diğer tüm kamu görevlilerinin mal bildiriminde bulunması zorunluluğu çerçevesinde gerektiğinde resen inceleme başlatabilsin.

● Hediye konusunda kamu yöneticileri mevcut mevzuat hükümlerine göre hediye alabilsin ancak bu hediyelerin listesi, istenilmesi halinde kurula sunulsun.

MHP Siyasi Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Şahin, kurulun, ahlaki yozlaşmanın önlenmesine katkı sağlayacağını vurguladı.