Dersimiz: Kan bağışı

Kayseri'de öğretmenlik yapan Yasin Örer, 4 yıl önce okulda başlattığı kan bağışı kampanyasını genişletti. Gece gündüz emek vererek bağışçı toplayan Yasin Öğretmen, ilçenin yılda 30 olan bağış sayısını 240'a çıkarttı.

YÜZLERCE KİŞİYE ULAŞTI

Kayseri'nin Özvatan İlçesi'nde felsefe öğretmenliği yapan Yasin Örer, okulda başlayan kan bağışı kampanyasını farklı boyuta taşımak için elinden geleni ardına koymadı. Cuma hutbeleri, kamu kurum ve kuruluşları, öğrenci ve arkadaşlarından yardım alan Yasin Öğretmen, son 4 yılda kan ihtiyacı olan yüzlerce kişiye ulaşma fırsatı yakaladı.

PELERİNSİZ KAHRAMANLAR

Yasin Örer, Kansere Karşı Birlikte Derneği ile Kayseri Erciyes Üniversitesi Hastaneleri Kemik İliği Bölümü'nde tedavi gören çocuklar için farklı zamanlarda sosyal etkinlikler yaptığını söyledi. Çevresine örnek olan 35 yaşındaki Örer, "Aslında kahramanlık bizim bağışçılarımızda ve doktorlarımızda. Hepsi pelerinsiz kahraman" diye konuştu.

ULAŞIMI DA SAĞLIYOR

Yasin Örer, "Kan bulduğum aileler beni hiç tanımaz. Doktorlar kana ihtiyaç olduğunu bana mesaj atarlar. Ben de hemen çevremden ve telefon gruplarımdan yazarım. Hastayı bilmem. Hasta ile bağışçı arasındaki organizasyonu sağlarım. Kan verecek kişinin aracı yoksa kendi aracımla alıp bağışını yapmasını sağlarım" diye konuştu.