Depremzedelerin asker ablası

Bingöl'de depremin yaralarını sarmaya çalışan jandarmanın Astsubay Çavuşu İrem Sağlam çocukların gönlüne dokunuyor. Onların saçını tarayıp, oyunlar oynatan İrem Çavuş hüznü bir nebze de olsa azaltıyor.

KÖTÜ ANILARI UNUTTURACAK

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 5,7 şiddetindeki depremin AFAD, Kızılay, emniyet, jandarma ve diğer kurumlar seferber olarak sahada çalışma yürütürken, kadın Mehmetçik de çocukların ablası oldu. Sahada ekip arkadaşlarına yardım eden Astsubay Çavuş İrem Sağlam, çocuklarla yakından ilgilenerek depremin izlerini hafızalarından silmesine yardımcı oluyor.

ABLA ŞEFKATİYLE YAKLAŞTI

İlk andan itibaren yaralı kurtarmadan, çadır kurmaya kadar her alanda depremzedelere hizmet veren İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı’nda Harekat Kısım Amiri olarak görev yapan İrem Çavuş, çocuklara abla şefkati ile yaklaşıyor. Çocukların saçlarını tarıyor, onlara oyunlar oynatarak deprem korkusunu üzerlerinden atmasına yardımcı oluyor.

4 yaşındaki Öykü Kulluk, “Depremden çok korktum. İrem ablam bana oyuncaklar getirdi ve ben çok mutlu oldum. Onu çok seviyorum” dedi.

ARALARINDA SEVGİ BAĞI OLUŞTU

Depremden en çok etkilenenlerin çocuklar olduğunu söyleyen Jandarma Astsubay Çavuş İrem Sağlam, "3 köyümüz depremden çok etkilendi ama özellikle Elmalı köyümüz daha fazla zarar gören köy oldu, çünkü evleri yıkıldı ve evsiz kaldılar maalesef. Çocukların korkularını yenmeye, üzüntülerini hafifletmeye çalıştık. Onlar da bu durumdan çok mutlu oldular ve bizlere alıştılar” diye konuştu.