Deneme uçuşları başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca 3 Nisan 2017'de temeli atılan, Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nın animasyon filmi hazırlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca 3 Nisan 2017'de temeli atılan, Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nın animasyon filmi hazırlandı. Nisanda deneme uçuşlarına başlanacak olan havalimanı için Pazar Kaymakamlığı'nca "10 Mart Pazar'ın Kurtuluşu" için özel olarak sanal uçuş animasyon videosu hazırlandı. Videoda İstanbul'dan kalkan yolcu uçağının Rize-Artvin Havalimanı'na indiği anlara ve anonslara yer verildi.

Pilot anonsta, "Uçağımız birazdan Rize'ye havalanacak. Türkülerde ters akması istenen Ordu'nun hırçın dereleri bile sizlerin Rize-Artvin Havalimanı'na varmasına engel olamayacak. Şimdi ise emektar Trabzon Havalimanı'nı aşıp Rize il sınırlarına giriş yapacağız. Trabzon ekmeği alamadık, diye üzülmeyin, zira Rize çayı içmenin en güzel yanını, meşhur Rize simidi yemektir" ifadesini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havalimanının mayıs ayında hizmete gireceğini açıklamıştı.

ÇAY BARDAĞINDAN KULE TAMAM

Deniz dolgusu üzerine yapılan projede, 100 milyon ton taş kullandı. 2 milyon 800 bin metrekarelik alandaki dolgunun ardından yöre mimarili terminal binaları ile çay bardağı kule ve çay yaprağı giriş takı da tamamlandı.