DAP, ‘fiyat istikrarı fonu'yla şimdi de borsaya açılacak

DAP Holding iştiraklerinden DAP Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. hisseleri Garanti BBVA Yatırım'ın konsorsiyum liderliğinde halka arz ediliyor.

İnşaat sektöründe 41 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan firmanın yüzde 15.01'i 18.50 TL hisse bedeliyle halka açılacak. Garanti BBVA Yatırım'ın konsorsiyum lideri olduğu halka arz, 15-16-17-18 Şubat 2022 tarihlerinde sabit fiyatla talep toplama yöntemi şeklinde gerçekleşecek.

300 MİLYON TL'LİK FON

Halka arzdan sonraki 180 gün boyunca sermaye artırımı yapmama ve yeni pay satmama taahhüdünde bulunulurken, ayrıca payların borsada işlem görmeye başlamasından itibaren 30 gün boyunca da Garanti BBVA Yatırım tarafından gerçekleştirilecek fiyat istikrarı işlemleri için 300 milyon TL'lik fon oluşturulması planlanıyor. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, DAP Gayrimenkul Geliştirme'nin hali hazırda geniş bir portföye sahip olduğunu aktararak şöyle devam etti: "DAP Gayrimenkul dediğimizde; proje geliştirdiği bölgelere değer katan, finansal kredibilitesi yüksek bir şirketten söz ediyoruz. Portföyümüzde İstanbul Altunizade'deki Validebağ Konakları, Çekmeköy'deki Ormanköy, Nişantaşı'daki Nişantaşı Koru ve önümüzdeki günlerde lansmanını yapacağımız Levent projesi yer alıyor. Levent'ten sonra farklı bölgelerde de projelerimiz olacak. Biz de şirketimizin yüzde 15'ini, yüzde 27.2 gibi bir cazip bir ıskonto oranıyla halka arz ediyoruz. Yatırımcıları, hem konut alırken hem de hisse senedine yatırım yaparken bu kazanca ortak olmaya davet ediyoruz" dedi. Yılmaz, ellerindeki tüm projeleri bitirecek finansal güce sahip olduklarını sözlerine ekledi.

LEVENT'E BÖLGENİN EN BÜYÜK PROJESİ

Ziya Yılmaz, şöyle devam etti: "Emlak Konut GYO güvencesiyle Levent'te geliştireceğimiz proje, bölgenin en büyük konut projesi olacak. Arazinin 53.500 metrekaresine konut geliştiriyoruz. Geri kalan bölüm ise okul ve koru alanı olacak. İstanbul'un kalbindeki bu yeni yatırım, az katlı mimarisi ve doğayla iç içe, olmasıyla sağlıklı evler konseptimizin bir örneği olacak."