Dağ, çamur oldu aktı

Sürmene'de hava sıcaklığının aniden yükselmesiyle yaylarda eriyen kar heyelena neden oldu. Dağın yamacından akan çamur deryası, 3 evi yıktı. Eski okul ile yanındaki lojman da çamurla doldu.

Trabzon Sürmene'de mevsim normallerinin üzerinde 28 dereceye kadar yükselen sıcak hava heyelana neden oldu. Yaylalarda eriyen kar nedeniyle yumuşayan toprak, çamur olarak Oylum Mahallesi'ne aktı. Dik yamaçtan gelen balçık, evler ve yolu da aşarak Küçük Dere'ye ulaştı. Gece çamur tabakası nedeniyle 3 ev yıkıldı. Vatandaşlar, gürültü sesine uyanarak evlerini terk edince ölmekten kurtuldu.

MAHALLEDEKİ 19 EVE TAHLİYE

Eskiden okul olarak kullanılan bir bina ile yanındaki eski lojman da çamurla doldu. Neyse ki can kaybı yaşanmazken, AFAD ve belediye ekipleri, riskli 19 evi tedbir amaçlı boşalttı. Elektrik ve suyun verilemediği mahalleye ulaşım kapandı. Bölgede inceleme yapan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, mahalledeki 2 okulun tatil edildiğini, yıkılan 3 evdeki 19 kişinin yara bile almadan kurtulduğunu söyledi.

Çamur deryasına dönen mahallede 3 ev yıkıldı. 19 ev tedbir amaçlı boşaltılırken, iki okul da tahliye edildi.

'PENCEREDEN GÖRÜP CANIMIZI KURTARDIK'

Oylum Mahallesi muhtarı Niyazi Akyasan, heyelanın sabah namazı sırasında yaşandığını belirterek, "Bir komşum arayıp 'Heyelan bizi alıyor' dedi. Acilen çoluk çocuk dışarı çıktık. Daha önce böyle bir şey yaşamadık" diye konuştu. Haydar Akyasan da, "Pencereden dışarıya baktığımızda dağın aşağıya doğru geldiğini gördük" dedi.