Cumhur İttifakı bastırdı, öğrenci zammı geri alındı

Öğrenciye ulaşım zammını AK Parti ve MHP durdurdu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun öğrencilerin ulaşımdaki yüzde 40'lık zamdan muaf edilmesini veto etmesinin ardından söz konusu karar tekrar görüşüldü. Öğrencilerin ulaşım zammından muaf tutulması AK Parti ve MHP'nin oylarıyla kabul edildi.

İBB Meclisi mayıs ayı 3'üncü toplantısı Saraçhane'de gerçekleşti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun öğrencilerin ulaşımdaki yüzde 40'lık zamdan muaf edilmesini veto etmesinin ardından söz konusu karar tekrar görüşüldü. Öğrencilerin ulaşım zammından muaf tutulması AK Parti ve MHP'nin oylarıyla kabul edildi. Bu kararla öğrenciler ulaşım hizmetlerinden zamsız olarak faydalanacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, abonman kartların, toplu ulaşıma yapılan yüzde 40'lık zamdan muaf olmasıyla ilgili teklif gündeme geldiğinde şu açıklamayı yapmıştı:

"EN UCUZ İSTANBUL'DA"

"Göreve gelir gelmez, 80 lira olan abonmanı 40 liraya indirdik. Kimsenin aklında bu yoktu. Bugün 109 lira. Ama bizim göreve geldiğimiz günle bugün arasında, akaryakıt aslında üç katı. Biz o indirimi yapmasaydık, aslında 80 lira olsaydı ulaşım, bugün ulaşım abonmanı 250 lira olacaktı. İnanın ki Türkiye'deki en ucuz abonman kartı İstanbul'da."