Çoğunun kaldırılacağı söylenmişti... İngiltere'nin simgesel telefon kulübeleri ne olacak?

İngiliz telekomünikasyon düzenleyicisi Ofcom, telefon kulübelerinin çağın geride kalmalarına rağmen ''hayati'' olabileceğine işaret ederek hepsinin kaldırılmasına karşı çıktı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Cahit İsaoğlu

Birleşik Krallık'ın telekomünikasyon kurumu Ofcom, yaptığı açıklamada, binlerce ikonik telefon kulübesinin kaldırılmaya karşı korunacağını, ayrıca halka açık telefon kulübelerinin çağın gerisinde kalmış olmasına rağmen yine de insanlar için "hayati" olabileceğini belirtti.

Aksam.com.tr'nin AP News'ten aldığı habere göre, Ofcom, mobil kapsama alanının zayıf olduğu bölgelerdeki 5.000 telefon kulübesinin kapatılmasını önlemek için yeni kurallar önerirken telefon kulübelerinin bazı bölgelerin iletişiminde gerekli kriterleri karşıladığını söyledi.

Düzenleyici kurum, ülke genelinde halihazırda 21.000 telefon kulübesinin olduğunu ve Mayıs 2019 ile Mayıs 2020 arasında bu kulübelerden 150.000 acil servis araması yapıldığını, ek olarak 45.000 yardım çağrısı alındığını aktardı.

Ofcom yetkilisi Selina Chadha: "Bazı telefon kulübelerinden yapılan arama sayıları diğerlerine oranla nispeten düşük. Ancak bu aramaların birinden bile, zor durumda kalan bir çocuktan, bir kaza mağdurundan, intihara meyilli birinden ihbar geliyorsa büyük bir ihtiyaç anında bu kulübeler gerekli olabilir" dedi.

"KIRSAL ALANDAKİ İNSANLARIN DA GÖRÜŞMELER YAPABİLMESİNİ SAĞLAMALIYIZ"

Birleşik Krallık merkezli telekom şirketi BT Grup, büyüyen mobil endüstrisi sebebiyle ülkedeki telefon kulübelerinin neredeyse yarısının kaldırıldığını ifade etti.

Kullanılmayan 6.500 adet telefon kulübesinin şu ana kadar küçük kütüphanelere, sanat galerilerine, depolama alanlarına dönüştürüldüğü aktarıldı.

"BİR 'KULÜBE' SAHİPLEN"

Yerel organizasyonlar, "Bir kulübe sahiplen" adı altındaki kampanyayla, bu kulübeleri 1 pound karşılığında satın alıp işe yarar şeylere dönüştürmelerini sağlıyor.