Çocuk desteği ödemesi ne zaman ödenecek? Aile yardımı çocuk ödeneği kimlere verilir?

Çocuk yardımı ismiyle sosyal yardımlaşma uygulamasına yeni bir program dahil edildi. Aile destek ödemeleri altında ödenen çocuk desteği ödeme tarihi ile ilgili açıklama bekleniyordu. Peki Çocuk desteği ödemesi ne zaman yapılıyor? Aile yardımı çocuk ödeneği kimlere verilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca uygulamaya konulan çocuk yardımı, çocuk sayısına göre ailelere ödenmektedir. İhtiyaç sahibi aileler için düzenlenen çocuk yardımına başvurular e devlet üzerinden yapılmaktadır. Peki çocuk desteği ödemesi ne zaman yapılıyor, kimlere verilir?

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Bakan Derya Yanık, sosyal yardımlar arasına yeni eklenen çocuk desteğinin kasım ayında olacağını duyurdu. Yardımın yatacağı kesin tarihleri henüz duyurulmadı.

Çocuk Destek Bileşeni' kapsamında yapılacak olan yardım detayları anne babaların gündeminde yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni yardımı açıklarken, yeni sosyal yardım miktarları ve ödeme tarihi de belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirdikleri çocuk desteği ödemelerinin ne zaman hesaba yatırılacağını açıkladı.

Çocuk yardımı parası e-devlet başvuru ekranı üzerinden yapılmaktadır. E-Devlet çocuk yardımı parası başvurusu için https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti linke tıklayarak başvuruda bulunabilirsin

ÇOCUK DESTEĞİ NE KADAR?

Hanelerdeki çocuk sayısına göre aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek verilecek.

1-2 çocuklu hanelere 350,

üç çocuklu hanelere 450,

dört çocuklu hanelere 550,

5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 lira ödeme yapılacak.

AİLE YARDIMI ÇOCUK ÖDENEĞİ KİMLERE VERİLİR?

"Evli bulunan tüm ihtiyaç sahibi ailelere, çocuk yardımı ödeneği verilir. Bu yardım, her ne şekilde olursa olsun menfaat karşılığı çalışmayan veya herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan aylık almayan eşi ve çocuklarından her biri için ödenir."