CNN'den tatil tavsiyesi: Tarih, doğa Türkiye'de

ABD'li CNN, yaz mevsiminin yaklaştığı bir dönemde Türkiye'nin turistik noktalarını yazdı. Likya'dan Kelebekler Vadisi'ne kadar uzanan birçok noktanın özelliğini sıralayan CNN, tatil için Türkiye'yi tavsiye etti.

Yaz geliyor, Türkiye yine turizm cenneti olarak birçok ülke tarafından mercek altına alınıyor. CNN International, Türkiye'nin en önemli turistik noktalarını taıtan bir haber yayınladı. 25 tarihi noktadan geçen Likya Yolu'ndan bahsedilen yazıda, güzergah üzerinde çam ve keçiboynuzu gibi ağaçlar bulunduğu belirtildi. Tamamlanması 29 gün süren rotada UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Letoon ile Xanthos Antik Kenti'nin yer aldığı kaydedildi. Ölüdeniz'den "kristal mavi lagün tabakası" diye söz edildi. Akdeniz'i besleyen bölgenin en sert havalarda bile turkuaz ve akuamarin tonlarını koruduğuna dikkat çekildi.

105 KELEBEK TÜRÜ YER ALIYOR

Ölüdeniz'e yaklaşık 5 kilometre mesafede olan ve turistlerin uğrak yeri haline dönüşen Kelebekler Vadisi'nin sarp kayalıklarla çevrili olduğu, 105 kelebek türüne ev sahipliği yaptığı belirtildi. Patara Antik Kenti için de"MÖ 13. yüzyıla kadar uzanıyor ve 3. yüzyılda Likya'nın önde gelen kenti olmuştur" denildi. Likya yolu üzerindeki Olimpos, Çıralı gibi tüm plajlar da özellikleriyle sıralandı.

187 BASAMAK İNMEYE DEĞER

Kaputaş Plajı'nın da tanıtıldığı yazıda, "Havadan bakıldığında Kaputaş Plajı, sanki büyük bir kek dilimi gibi kayalıklardan üçgen kesilmiş şekilde görünüyor" ifadesi kullanıldı.

187 basamaklı merdivenle ana yoldan kumsala inildiği notu paylaşıldı. Sıcak havada merdivenleri inmenin zor gibi görünebileceği, ancak harcanılan çabanın buna değeceğinin altı çizildi.