Çılgın YouTuber'a yasak

Eski olimpiyat sporcusu olan Jacobs, YouTube kanalı için 1940 model uçakla uçmak istedi. Ancak uçak arızalandı, Jacobs paraşütle atladı. Uçak da dağa çarpıp parçalandı. O uçak videosu milyonlarca kez izlendi ancak Jacobs ‘pilotluk ehliyeti'ni kaybetti.

YouTube kanalında 134 bin takipçisi bulunan Trevor Jacobs, tehlikeli uçak kazası videosunun ardından 'pilotluk ehliyetinden' oldu. Independent Türkçe'de yer alan habere göre; Trevor Jacob, aralıkta kanalında yayımladığı bir videoda, 1940 Taylorcraft model bir uçakla Kaliforniya eyaletinde yer alan Los Padres Ulusal Ormanı'nda yaptığı uçuşun görüntülerini paylaştı.

Jacob bir süre uçtuktan sonra aracının bozulduğunu söyleyerek paraşütle atladı, uçak da dağa çarpıp parçalandı. İzleyiciler o anları saniye saniye yaşadı. 1.9 milyon kez izlenen video Jacobs'a pahalıya mal oldu. Amerikan Federal Havacılık İdaresi (FAA), ABD'li bir YouTuber'ın pilotluk ehliyetini, internette büyük yankı uyandıran tehlikeli uçak kazası videosunun ardından iptal etti.