CHP'li meclis üyesine bakanlık ‘dur' dedi! Halk plajını özel mülküne katmak istedi

Adalar Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Haluk Derman, Burgazada'daki İndos Plajı'nı özel mülküne katmak istedi. Zabıta Amirliği yakınındaki inşaatı bakanlık durdurdu.

İstanbul Burgazada'daki İndos plajına moloz ve inşaat atıklarının döküldüğünü gören vatandaşlar yetkililere haber verdi. İhbar üzerine harekete geçen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı ekipler, sahil şeridinde kaçak yapılaşma olduğunu, inşaatın da Adalar Belediyesi Meclis Üyesi Haluk Derman tarafından yaptırıldığını tespit etti. İnşaat alanı ile sahil şeridi arasında 8 metrelik bir kot farkının merdivenle eğim verilerek sıfırlanmaya çalışıldığı böylece inşaat alanıyla sahil arasında kapı açılmasının planlandığı tespit edildi.

Derman'ın, güçlendirme ve tadilat izni aldığını ancak kaçak iskele ve yeni inşaat yaparak plajı kendi mülküne katmak istediği öne sürüldü. Bakanlık ekipleri tarafından inşaat durdurulurken, Burgazada Zabıta karakolunun hemen yanında yapılmak istenen kaçak inşaata Adalar Belediyesinin ses çıkarmaması ise dikkat çekti.

Sahile kaçak iskele yapıldığı da tespit edildi.